Genel

Ford Custom PHEV'in test sürüşleri Ankara'da gerçekleştirilecek

"Ford Otosan olarak, Türkiye'nin ilk ve tek yerli şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracını üretmekten duyduğumuz mutluluk...

Ford Custom PHEV'in test sürüşleri Ankara'da gerçekleştirilecek
15-01-2020 17:14

Ford'un şarj edilebilir, hibrit, elektrikli ticari aracı Ford Custom PHEV Ankara'da yollara çıkacak.

Şirket açıklamasına göre, Ford Otosan, 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödülünün sahibi, hibrit elektrikli Ford Custom (PHEV) Plug-In Hybrid modelini Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleştirilen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde tanıttı.

Türkiye'de üretilen segmentinin ilki, uluslararası ödüllü modelin test amaçlı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek ve buradan elde edilecek veriler, Ford Otosan mühendisleri tarafından akıllı şehir modelleri, temiz ulaşım yöntemleri ve ürün geliştirme için kullanılacak.

Araçlar Ford'un Valensiya, Köln ve Londra çalışmalarının ardından Ford Otosan tarafından Ankara yollarında test edilecek.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) dünyada sadece 16 fabrikayı kabul ettiği "Global Lighthouse Network" ağına Türkiye'den giren ilk otomotiv tesisi olan Kocaeli fabrikasında kısa süre önce seri üretime geçen model, Türkiye'de üretilen şarj edilebilir hibrit elektrikli ilk ticari araç olma unvanıyla da öne çıkıyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER