Özel Haber

Forbes, Rusya'nın en büyük özel şirketlerini açıkladı! Rönesans İnşaat 65. sırada

Rusya’nın en büyük özel şirketlerini açıklayan ABD merkezli Forbes dergisinin listesinde, Erman Ilıcak’ın yönetimindeki Rönesans İnşaat, 65. sırada yer aldı

Forbes, Rusya'nın en büyük özel şirketlerini açıkladı! Rönesans İnşaat 65. sırada
17-09-2020 23:27

MOSKOVA - ÖZEL

ABD merkezli ekonomi finans dergisi Forbes, en büyük Rus özel şirketlerinin sıralamasını yayınladı. Bu arada Türk işadamı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding'e ait Rönesans İnşaat da 159,9 milyar rublelik gelirle listenin 65’inci sırasında yer aldı.

Petrol şirketi Lukoil, Forbes dergisinin listesinde Rusya'daki en büyük özel şirketler sıralamasında bir kez daha zirveye ulaştı.

Azerbaycan asıllı Vahit Alekperov'un sahibi olduğu şirket, geçen yıl 7.841 trilyon ruble olan geliri sayesinde ilk sırada yer aldı.

Yıl içinde reytingin ilk beşinde herhangi bir değişiklik olmadı. 

Surgutneftegaz 1.814 trilyon ruble gelirle hala ikinci sırada yer aldı.

Üçüncü yeri, Pyaterochka, Perekrestok ve Karusel zincirlerini (1.734 trilyon ruble) yöneten X5 Retail Grubu paylaştı.

En büyük Rus perakendecilerinden biri olan Magnit, 1.369 trilyon gelirle dördüncü, Tatneft ise beşinci sırada (932.3 milyar ruble) yer aldı.

Türk işadamı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding'e ait Rönesans İnşaat da 159,9 milyar rublelik gelirle listenin 65’inci sırasında yer aldı.

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Araz Ağalarov'a ait Crocus Group ise 59,7 milyar ruble ile listenin 170.sıralamasını paylaştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER