Genel

Filipinler'de Tacloban Camii ve İslam Merkezi açıldı

Filipinler'de Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yaptırdığı Tacloban Camii ve İslam Merkezi, kılınan cuma namazı ve dualarla ülkedeki Müslümanların hizmetine açıldı.

Filipinler'de Tacloban Camii ve İslam Merkezi açıldı
02-06-2017 15:29

TACLOBAN

Filipinler'de Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yaptırdığı Tacloban Camii ve Ä°slam Merkezi, kılınan cuma namazı ve dualarla ülkedeki Müslümanların hizmetine açıldı.

Filipinler'in doÄŸusunda Tacloban kentinde yapılan caminin açılışına, TDV ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı temsilcilerinin yanı sıra yerel yetkililer ve kentteki Müslüman toplumu katıldı.

Tacloban Camisi'nde kılınan ilk cuma namazının ardından düzenlenen açılış töreninde konuÅŸan Filipinli yerel yetkililer, Türk devleti ve halkına mübarek ramazan ayında Filipinli kardeÅŸlerini unutmadıkları için teÅŸekkür etti.

Kentin vali yardımcısı Sambo Yaokasin, 2013'de yaÅŸanan tayfun felaketinden sonra buraya gelerek yardım elini uzatan ilk ülkelerden Türkiye'nin, Tacloban'da Müslüman toplumuna çok güzel bir hediye verdiÄŸini vurgulayarak, iki ülke halkları arasındaki gönül köprüsünün bu camiyle daha da kuvvetleneceÄŸini söyledi.

"Sınır tanımayan fedakarlık örneÄŸi"

Filipinler Devlet BaÅŸkanlığı Ulusal Ä°slam Konseyi üyesi AyÅŸe Malayang, caminin yapımında emeÄŸi geçen herkese ÅŸükranlarını sunarak, "Türkiye'nin Filipinler'e yaptığı yardımlarla sergilediÄŸi sınır tanımayan fedakarlıklardan çok etkilendiklerine" vurgu yaptı.

TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Öztürk "TDV, ilk olarak 2013 yılında yaÅŸanan Yolanda tayfununda maÄŸdur olanlara yardım amacıyla gelmiÅŸti." diyerek, o zamandan bu yana felaketten etkilenen ibadethaneleri onarım ve yeniden yapılandırma çalışmalarına koyulduklarını aktardı.

Bu vesileyle Türkiye ve Filipinler arasında dostluk, kardeÅŸlik ve yardımlaÅŸmanın artmasını ümit ettiklerini kaydeden Öztürk, "Türk halkının Filipinli kardeÅŸleriyle beraber olduÄŸunu teyit eder, bu ibadethanenin hayırlı olmasını, Yüce Allah'tan niyaz ederim." diye konuÅŸtu.

Åžehitler için dua ve tekbir

Kurdele kesilmeden önce kürsüye çıkan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Cami Hizmetleri Daire BaÅŸkanı Selahaddin Çelebi de Şırnak'ta ÅŸehit olan 13 Türk askerine rahmet duası ederken, ellerini semaya açan Filipinli Müslümanlar da hep bir ağızdan "amin" diyerek tekbir ve salavat getirdi.

Program, iki ülke yetkililerinin, caminin iÅŸletilmesine yönelik protokol anlaÅŸmasına imza atmasının ardından kurdele kesimiyle sona erdi.

TDV, Tacloban Camii'nin yanı sıra Ormoc kentinde de üç cami inÅŸa etmiÅŸti. Cebu kentindeki bazı camilerin de bakım ve onarımını üstlenerek, iyileÅŸtirme çalışmalarını yapmıştı.

Ülke genelinde cami inÅŸası ve bakım çalışmalarına yaklaşık bir milyon dolar harcayan TDV'nin yeni açtığı Tacloban Camii ve Kültür Merkezi, 350 cemaat kapasiteli ve müÅŸtemilatıyla 400 metrelik bir alanı kaplıyor.

Muhabir: Tevfik Durul

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER