Gündem

Fikirtepeli kendi mülküyle mağdur oldu

Kadıköy Fikirtepe'de 5 yıl önce vatandaşlarla sözleşme imzalayarak kentsel dönüşüm projesine giren bir firmanın projeye başlamaması vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 650 mülk sahibi durumdan mağdur olurken, vatandaşlar yaşananları protesto etmek için inşaat firmas

Fikirtepeli kendi mülküyle mağdur oldu
10-01-2016 19:02

Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmeye çalışıldığı Kadıköy Fikirtepe'de, evlerine kavuşamayan vatandaşlar isyan etti. Bir inşaat firması ile 5 yıl önce anlaşan yaklaşık 650 vatandaş, projede herhangi bir gelişme olmaması üzerine harekete geçti. Bazı vatandaşlar, sözleşmelerini fesh ederken, bazıları ise fesih işlemi için para bile bulamadı. İşi alan şirketin kira masraflarını ödemediğini iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Fikirtepe'de bulunan inşaat firmasının önüne gelen mağdurlar, ellerinde pankartlarla yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Firma aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, zaman zaman şirket görevlileri ile tartıştı.

Vatandaşlar, şirkete tepki gösterirken, grup adına açıklama yapan Erdal Mert, "İmzaladığı sözleşmenin içeriğine malum olmayan hak sahipleri, yasal haklarını aramak istediğinde dahi, önlerinde ağır işleyen, zahmetli bir yargı süreci başlamaktadır. Kendi malını korumak adına katlanmak zorunda kaldıklarımıza bir de yargılama masrafı eklenmiştir. Hiçbir kıstasa tabi olmaksızın, Fikirtepe'de kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin tarafı olan müteahhit firmalar, ekonomik gücü olmaksızın kalkıştığı kentsel dönüşüm atağında, hak sahiplerini yarı yolda bırakmış, tapularımız üzerinde koyduğu şerhlerle adeta mülk hakkımızı gasp etmeye kalkışmaktadır" dedi.

Mağdurların vatandaşların avukatı Songül Aybirdi Güler ise, 650 vatandaşın durumdan mağdur olduğunu ifade ederek, "Firmanın sözleşmeleri bir kısım vatandaşlar tarafından fesh edildi. Ama feshe karşı firma tarafından bir cevap verilmedi. Davalar açılacak. Fesihte haklı olduğumuzu ve maddi, manevi tazminat istemli firma ile ilgili yargılama süreci başlayacak. Sözleşmeler yapıldıktan sonra tapulara şerhler konuluyor. Bu şerhler kaldırılmadığı sürece kişilerin mülkiyet hakkı kısıtlanmış oluyor. Bu şerhler kaldırılmadığı sürece, bu kişilerin başka bir firma ile anlaşması, bu eksik kalan işlerin tamamlanmasına engel oluyor. Bir bakıma mülkiyet hakkı kısıtlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

Grup açıklamayı yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MUSTAFA ESEN

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER