Genel

Fibabanka Genel Müdürü Mert ile “Bankacılık Söyleşileri“:

"Salgın sürecinde değişime adapte olan, ihtiyaçları çabuk karşılayan bankalar bu süreci başarı ile geçirdi"

Fibabanka Genel Müdürü Mert ile “Bankacılık Söyleşileri“:
31-12-2020 14:04

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, salgın sürecinde değişime adapte olan, ihtiyaçları çabuk karşılayan bankaların süreci başarıyla geçirdiğini, lojistik ve e-ticaret sektörünün ön plana çıkmasıyla tedarik zinciri sistemlerinin dijitalleşmesi ve finansmanına yönelik çalışmaların hızlandığını, 2021'de yüzde 15-20 civarında büyüme hedeflediklerini söyledi.

Mert, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında Fibabanka ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, geleceğe ilişkin öngörülerini paylaştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, sosyal ve ekonomik hayatı neredeyse durma noktasına getiren koronavirüs salgınının; yaşam tarzını, iş yapış şekillerini ve alışkanlıkları ciddi şekilde değiştirdiğini ve değiştirmeye de devam ettiğini belirten Mert, mart ayıyla birlikte birçok sektörün evden hizmet vermeye başlamasını, dijital bankacılığın önemini daha da artırdığını vurguladı.

Mert, operasyonel dayanaklılığı iyi olan bankaların bu değişime çabuk ayak uydurduğuna dikkati çekti.

Salgın sürecinin dijitalleşme, mekandan bağımsız çalışma gibi bazı konularda süreçleri hızlandırdığını, hatta bu açıdan değerlendirildiğinde kurumları olumlu etkilediğini ifade eden Mert, şunları kaydetti:

"Pandeminin reel ekonomi ve finansal sistem üzerine yol açtığı olumsuz etki ise inkar edilemez. Ortaya çıkan bu etkiden dolayı da bankaların risk algısı değişerek kredi verme iştahı ve kredi talepleri olumsuz etkilendi.

Ancak devlet tarafından alınan tedbirler ve destek paketleriyle birlikte bankalar, tekrar kredi verme eğilimine geçti ve ilk etki de kredi büyümesi yönünde oldu. Burada da maliyet ve likidite yönetimi önem kazandı.

Salgın sürecinde değişime adapte olan, ihtiyaçları çabuk karşılayan bankalar bu süreci başarı ile geçirdi. Yine bu dönemde özellikle lojistik ve e-ticaret sektörünün ön plana çıkmasıyla tedarik zinciri sistemlerinin dijitalleşmesi ve finansmanına yönelik çalışmalar hızlandı. Nakit akışının sağlığı açısından finansmana hızlı erişim formülleri, tahsilat kanalları için fintek yatırımlarının ivme kazandığını da söyleyebiliriz.

Fibabanka olarak, bu süreçte müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her an ve her yerde yanlarında olma vizyonuyla çalışmaya devam ettik. Amacımız, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik hızlı çözümler sunmak.

Diğer yandan, çalışanlarımız için lokasyondan bağımsız esnek ve verimli çalışabilme, organizasyondaki iyileştirilecek noktaların tespiti ve kaynakların doğru kullanımı konularında değişen koşullara hızlı adaptasyona yönelik mekanizmalar kurulması öncelik kazandı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER