Genel

FETÖ'nün Balkan yapılanmasının kodları çözüldü

MİT, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde, FETÖ/PDY üyelerinin Türkiye'den Batı ülkelerine kaçışlarını da organize eden Balkan yapılanmasına ilişkin operasyonuyla örgüte ağır bir darbe daha indirdi.

FETÖ'nün Balkan yapılanmasının kodları çözüldü
31-03-2018 15:17

Ä°STANBUL (AA) - Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nın (MÄ°T), Kosova istihbaratıyla etkin iÅŸ birliÄŸi içinde, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin Türkiye'den Batı ülkelerine kaçışlarını da organize eden Balkan yapılanmasına iliÅŸkin operasyonuyla örgüte ağır bir darbe daha indirdi.

MÄ°T'ten FETÖ/PDY'nin tepe kadrosuna ağır darbe

MÄ°T tarafından yakalanan ve örgütün üst düzey isimlerinden olduÄŸu belirlenen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina, özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Åžüphelilerin soruÅŸturması Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca yapılıyor. Savcılığın talimatı doÄŸrultusunda ÅŸüphelilerin ifade iÅŸlemleri, Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele (TEM) Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince gerçekleÅŸtiriliyor.

TEM Åžube MüdürlüÄŸünce, bu soruÅŸturmaya yönelik özel ekip oluÅŸturulduÄŸu, bu ekibin MÄ°T ve emniyetin istihbarat birimleriyle koordineli çalıştığı öÄŸrenildi.

Ayrıca, çalışma kapsamında, ÅŸüpheliler hakkında Türkiye genelinde ilgili tüm kurumlarla yazışmalar yapıldığı, örgüt içerisindeki pozisyonları ve eylemlerinin detaylı incelendiÄŸi ifade edildi.

Ä°ade edilen FETÖ'cülerin karıştıkları örgütsel suçlar

Åžüphelilerin, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'den kaçmaya çalışan örgüt mensuplarının Avrupa ülkeleri ile ABD'ye geçiÅŸlerini organize etmekle görevli oldukları belirtiliyor.

Güvenlik birimleri, Cihan Özkan'ın Balkan ülkelerinde toplanan himmet paralarını yöneterek bunları örgüt elebaÅŸlarının bulunduÄŸu Pensilvanya'ya aktardığı da tespit etmiÅŸti.

Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Kahraman Demirez'in ise Balkan ülkelerinde aktif ÅŸekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın saÄŸlanmasında rol oynadığı belirtildi.

MÄ°T'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilenlerden Hasan Hüseyin Günakan'ın, bölgedeki okul yapılanmalarında öÄŸretmenlerden sorumlu olduÄŸu, diÄŸer isimlerin de FETÖ/PDY'nin Balkanlardaki çeÅŸitli kurum ve kuruluÅŸlardaki yapılanmalarından sorumlu üst düzey isimler olduÄŸu ifade ediliyor.

Adli Tıp'ta FETÖ/PDY lehine raporlar düzenlemiÅŸ

Åžüphelilerden Osman Karakaya'nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiÄŸi, söz konusu dönemde Ä°stanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY lehine raporlar düzenlediÄŸi, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından plaket verildiÄŸi öÄŸrenildi.

Ä°stanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen örgütün Adli Tıp Yapılanmasına iliÅŸkin davada yargılanan ve ByLock kullandığı tespit edilen sanık Habip Bostan'ın kuruma alınmasına Osman Karakaya'nın referans olduÄŸu belirtiliyor. Osman Karakaya'nın isminin örgütün adli tıp yapılanması iddianamesinde de geçtiÄŸi ortaya çıktı.

Karakaya'nın adı ayrıca Ergenekon davasında da geçiyor. Ä°kinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından eski BaÅŸkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın saÄŸlık durumuna iliÅŸkin raporu Osman Karakaya hazırlamıştı. Söz konusu rapor üzerine o tarihte Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı, Karakaya hakkında ''skandal niteliÄŸinde, yok hükmündeki, gerçeÄŸe aykırı hastane raporu kararına imza atmaları'' nedeniyle Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na, Adli Tıp Kurumu'na, Türk Tabipleri BirliÄŸi'ne ve Türk Kardiyoloji DerneÄŸi'ne ''görevi kötüye kullanma'' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuÅŸtu.

Muhabir: Muhammed Enes Can

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER