Genel

FETÖ soruşturmasında 85 şüpheli hakkında gözaltı kararı

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilenlerin de olduğu 85 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ soruşturmasında 85 şüpheli hakkında gözaltı kararı
16-05-2017 14:48

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli EÄŸitim Bakanlığından ihraç edilenlerin de bulunduÄŸu 85 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin de bulunduÄŸu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve baÄŸlı kuruÅŸlardan 60, Milli EÄŸitim Bakanlığından 25 ÅŸüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Åžüphelilerden yaklaşık 40'ının gözaltına alındığı, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüÄŸü, diÄŸerlerinin gözaltına alma iÅŸleminin sürdüÄŸü bildirildi.

Åžüphelilerin FETÖ'nün kriptolu haberleÅŸme programı "ByLock" kullanıcısı olduÄŸu ve çoÄŸunun KHK ile ihraç edildiÄŸi öÄŸrenildi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER