Genel

FETÖ sanığının yalanını ByLock raporu ortaya çıkardı

Malatya'daki FETÖ davası sanığının yalanını mahkemeye ulaşan ByLock raporu ortaya çıkardı.

FETÖ sanığının yalanını ByLock raporu ortaya çıkardı
29-11-2017 17:49

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçundan dava açılan ve "Ä°nönü Üniversitesindeki asistanlardan sorumlu imam" olduÄŸu iddia edilen eski okutmanın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu yargılanan eski okutman Alper Yiğit ile avukatı hazır bulundu.

Örgütün ÅŸifreli haberleÅŸme programı ByLock kullanıcısı olduÄŸu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

Mahkeme baÅŸkanı Hasan Çınar'ın "ByLock tespiti yapılan telefonunda programa giriÅŸ için kullanıcı adında ismin bulunuyor? Bu duruma ne diyorsun?" sorusunu yönelttiÄŸi sanık, "ByLock kullanmadım, kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Mahkeme BaÅŸkanı Çınar'ın "KardeÅŸinin ve annenin adı ne?" sorusunu yönelttiÄŸi sanık, "Abdurrahman Özbek YiÄŸit ve Rukiye." yanıtını verdi. Çınar'ın, "ByLock yazışmalarının içeriÄŸinde kardeÅŸinden ve annenin isminden bahsetmiÅŸsin." demesi üzerine sanık YiÄŸit, "Abdurrahman Özbek YiÄŸit adında bir kardeÅŸim vardır. Rukiye YiÄŸit de annemdir. Ancak ByLock kullanmadım. Bunların tamamının tesadüf olduÄŸunu düÅŸünüyorum" ÅŸeklinde savunma yaptı.

"Dua edin Malatya'da durum sıkıntılı"

Sanığın ByLock yazışmalarını okuyan Mahkeme BaÅŸkanı Çınar, "Aynı cihazdan daha önce Eagle kuruldu mu abi', 'Dua edin Malatya'da durum sıkıntılı, 'Bu günleri atlatıp güleceÄŸiz inÅŸallah' ibarelerine ne diyorsun?' gibi yazışmalar yapmışsın bu duruma ne diyorsun?" dediÄŸi sanık, "Bana ait deÄŸil." iddiasında bulundu.

DuruÅŸmada tanık O.S. de dinledi. Daha önce öÄŸretmen olduÄŸunu 15 Temmuz'dan sonra meslekten ihraç edildiÄŸini ve yargılandığını anlatan O.S, 24 yıl örgütün içerisinde sohbet imamlığı yaptığını söyledi.

Hakkında açılan davada etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlandığını ve iki yıl 6 ay ceza aldığını aktaran O.S, örgütte polislerden, üniversitedeki asistanlardan ve doktorlardan sorumlu imamlık yaptığını ifade etti.

"ByLock'u inkar edin dediler"

Örgüte ait bildiklerini anlatan O.S, "Örgütün ölmüÅŸ kiÅŸilerin adına hat çıkarttığını biliyorum. 15 Temmuz sonrası 'ByLock'u inkar edin' dediler. Ä°çerikler de tespit edilse kesinlikle kabul edilmemesi talimatı verdiler. Örgütte kimse sorumluluk üstlenmiyor, herkes üç maymunu oynuyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Muhabir: Volkan Kaşık

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER