Genel

FETÖ ile ilk irtibatını 'menfez paşası' sağlamış

Adana'da FETÖ'nün TSK içindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında hakkında dava açılan eski astsubay, örgütle ilk irtibatını FETÖ'cü eski astsubay Zekeriya Kuzu'nun sağladığını itiraf etti.

FETÖ ile ilk irtibatını 'menfez paşası' sağlamış
22-12-2019 14:55

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik "ankesör-sabit kontörlü" hatlara iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuksuz sanık, eski astsubay örgütle ilk irtibatının "ÇiÄŸli üs imamı" olarak anılan "PaÅŸa" lakaplı eski BaÅŸçavuÅŸ Zekeriya Kuzu tarafından saÄŸlandığını anlattı.

FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında eski astsubay M.Ä°. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ä°ddianamedeki ifadesinde itiraflarda bulunan M.Ä°, etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanmak istediÄŸini belirtti.

M.Ä°. ifadesinde, örgütle ilk irtibatını FETÖ'nün darbe teÅŸebbüsü sırasında Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik suikast timinde yer alan ve saklandıkları menfezde yakalanan "ÇiÄŸli üs imamı" olarak anılan "PaÅŸa" lakaplı eski astsubay Zekeriya Kuzu'nun saÄŸladığını itiraf etti.

Gaziemir Hava Teknik Okullar Komutanlığına 2011'de atandığını ve Muharebe Arama Kurtarma ekibinde görev yapan astsubay Zekeriya Kuzu ile beraber çalıştıklarını aktaran M.Ä°, "Örgütle irtibatım 2011 yılında Ä°zmir ilinde ÇiÄŸli Hava Üssüne birlik uygulama eÄŸitimi için gittiÄŸim sırada 15 Temmuz darbe kalkışması nedeniyle tutuklanan Zekeriya Kuzu ile baÅŸladı. Kendisi o sıra üs astsubayı olarak görev yapıyordu. Zekeriya Kuzu mesai saatlerinde iÅŸ arkadaÅŸlarımla bulunduÄŸumuz esnada bizlere dini içerikli konuÅŸmalar yapardı. Bu konuÅŸmalardan diÄŸer arkadaÅŸlarım gibi etkilenirdim." ifadesini kullandı.

M.Ä°, daha sonra Zekeriya Kuzu'nun kendisini telefonla aramaya baÅŸladığını ve birkaç defa Bornova'ya yemeÄŸe götürdüÄŸünü belirterek, ÅŸöyle devam etti:

"Yemek esnasında kollektif ÅŸuur, birlik olmak, tek başına bir ÅŸey olmayacağı, birlik beraberlikten kuvvetin doÄŸacağı, konuÅŸmaları yapardı. Birlik olursak vatan, millet adına daha faydalı olabileceÄŸimizden bahsederdi. Ben zaten muhafazakar bir karakterdeydim. Bu sohbetler benim gönlümü okÅŸamaya baÅŸladı. Zekeriya Kuzu beni Ä°zmir'in Gaziemir ilçesinde örgüt abisiyle tanıştırdı. Bu ÅŸahıs bana 'sohbetlerimize gel, bundan bir zarar görmezsin' dedi. Bu kiÅŸi iki saat kadar konuÅŸtuktan sonra beni Mehmet veya Mahmut isimli Ä°zmir Gaziemir Åžifa Hastanesinde memur olarak çalışan bir ÅŸahısla tanıştırdı. Bu ÅŸahısla iki haftada bir görüÅŸmelere baÅŸladık. Bana örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarını okumam için veriyordu. GörüÅŸmelerimizde benden himmet adı altında para talebi oldu. Himmet haricinde maaÅŸ aldığımız banka tarafından hesabımıza yatan promosyon parasını da istedi. Ben kendisine para vermedim. Bana her seferinde az da olsa ver diyordu. Ben vermediÄŸim zaman 'abi maneviyatın azalır, sen vermeye çalış' diyordu."

Tayininin 2014'te Konya'ya çıktığını ve kendisini tekrar birisinin aradığını belirten M.Ä°, "Bu ÅŸahıs bana Konya'ya ne zaman geleceÄŸimi sordu. Ben de 'kimsin' diye sormadım, beni arayanın FETÖ abisi olduÄŸunu tahmin ettim. Beni otogarın karşısında bekleyeceÄŸini söyledi. Konya'ya vardığımda bu ÅŸahıs aracının içerisinde bekliyordu. Kendisiyle tanıştıktan sonra bir hafta sonra görüÅŸmek için sözleÅŸtik. Adının Ä°smail olduÄŸunu söylemiÅŸti. Muhtemelen kod adıdır. Bu ÅŸahıs örgütün propagandasını yapardı." ifadesini kullandı.

M.Ä°. Ä°smail kod adlı ÅŸahsın kendisini "Mehmet" isimli baÅŸka bir örgüt abisiyle tanıştırdığını anlatarak, ÅŸunları kaydetti:

"Bu ÅŸahıs psikolog olarak görev yapıyordu. GörüÅŸtüÄŸümüz zamanlarda bana 'seni bir gruba sokacağım' diyordu. Konya'da Mehmet isimli örgüt abisinin evinde buluÅŸuyorduk. BuluÅŸmalarımızda, örgüt elebaşının kitaplarını okuma, vaazlarını izleme, sohbet etme faaliyetlerini yapıyorduk. Benden himmet ve maaÅŸ promosyon paralarını istiyordu. Ä°ki defa 50 veya 100 lira para verdim. Benden çok daha fazla para istiyordu. Ben 1,5 yıl kadar Mehmet isimli örgüt abisiyle görüÅŸtüm. Konya'da örgüt abileri tarafından bir ya da iki kez ankesörlü telefonlarla arandım. Bu görüÅŸmeler sonrası beni 'MüÅŸteba' isimli örgüt abisine devrettiler, MüÅŸteba bana 'seni bir gruba dahil edeceÄŸim' dedi. Ben de grupta kimler var dedim. 'Çok ÅŸaşıracağın kiÅŸiler var' dedi. Beni diÄŸer görüÅŸtüÄŸü asker kiÅŸilerle tanıştırma fırsatı olmadan darbe kalkışması gerçekleÅŸti."

Örgütün gizli haberleÅŸmede kullandığı ByLock ve diÄŸer uygulamaları kullanmadığını öne süren M.Ä°, örgüt içerisinde bulunmaktan piÅŸmanlık duyduÄŸunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER