Asayiş

FETÖ elebaşının yeğeni Selman Gülen'in 15 yıla kadar hapsi istendi

Ankara'da yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

FETÖ elebaşının yeğeni Selman Gülen'in 15 yıla kadar hapsi istendi
09-10-2018 17:02

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Selman Gülen ve avukatı katıldı. Davanın bugünkü celsesinde mahkemeye gelen evraklar okundu. Daha sonra söz hakkı verilen sanık Gülen, önceki ifadelerini tekrar ederek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Gülen, ByLock kullanıcısı olduğunun tespitine ilişkin ise "Bu programı bana çevirilerle alakalı olarak Adnan Öztürk yükledi. Adnan Öztürk dışında kimse ile yazışmadım, görüşmedim, kimseyi de eklemedim" iddiasında bulundu.

Gülen'in beyanlarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cemalettin Şimşek'e söz hakkı verildi. Esas hakkındaki mütalaasını veren Şimşek, soruşturma ve kovuşturma aşamasında elde edilen tüm delillerin sanık Gülen'in FETÖ'ye üye olduğunu gösterdiğini belirtti. Sanığın FETÖ elebaşının yeğeni olduğunu anımsatan Şimşek, örgütün yurt dışı yapılanmasından sorumlu olan firari şüpheli Adnan Öztürk ile sanığın bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER