Asayiş

FETÖ’den yargılanan Eren Erdem’in tahliyesine karar verildi

Kapatılan Karşı Gazetesi çalışanlarının FETÖ davasında mütalaasını açıklayan savcı, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni CHP eski milletvekili Eren Erdem'in 19 yıla kadar hapsini isterken mahkeme, Erdem'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

FETÖ’den yargılanan Eren Erdem’in tahliyesine karar verildi
07-01-2019 20:32

FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu 11 sanıklı davaya devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu birçok CHP'li vekil Eren Erdem'in babası ile çok sayıda izleyici olarak yer aldı.

Duruşmada kapanan Karşı Gazetesi'nde yazarlık yapan Tiyatrocu Levent Üzümcü tanık olarak dinlendi. Üzümcü, Karşı Gazetesi'nde, haftada üç gün sanat, çevre ve sanata uygulanan sansür hakkında yazdığını belirtti. Söz alan Eren Erdem Üzümcü'ye, “Gazetede yazdığın sürede Fetullahçı çeteyi desteklediğimize yönelik bir tavrımızı gördün mü?” diye sordu. Levent Üzümcü ise bu soruya, “Ben internete girdim baktım. Sizin hiçbirinizin Fetullah Gülen ile fotoğrafınızı görmedim Eren” dedi. Üzümcü'nün cevabına müdahale eden Mahkeme Başkanı, “Soru o değil. Sadece sorulan sorulara cevap verin” dedi. Üzümcü'de soruya, “Hayır” diye cevap verdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER