Özel Haber

FETÖ darbesinin romanı bile 3 yıl önceden Amazon’da satışa çıkmış iyi mi!

“The Fifth Coup”, Beşinci Darbe adıyla 2013 yılında Amazon'da satışa çıkarılan ve roman kahramanı Amerikalı tarafından FETÖ'ye yardım edilmesi, aşk ve aksiyon-gerilim hikayesi olarak anlatılıyor.

FETÖ darbesinin romanı bile 3 yıl önceden Amazon’da satışa çıkmış iyi mi!
19-07-2018 01:15

ÖZEL HABER

Darbe'nin romanının 3 yıl önceden yazılıp, Amazon'da satışa çıkarıldığını belki bilmiyordunuz. Onlar da "başaramayacaklarını" bilmiyorlardı!

Piyasa değeri 800 milyar doları aşan ABD’li e-ticaret şirketi Amazon15 Temmuz Fetullahçı darbe kalkışmasının romanını da 3 yıl öncesinden pazara sürmüş.

“BEŞİNCİ DARBE”NİN DARBE ÖNCESİ ROMANI...

17 Ocak 2013’de yayınlanan, kapağında Türk Bayrağına da yer verilen kitabın orijinal adı “The Fifth Coup”, yazarı ise Martin Junge.

Türkiye üzerine kurgulanan kitabın tanıtımında, “İslami yönetime itilmek” üzere yardım edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) eğer başarılı olamazsa Ortadoğu'da "Demokrasi kapısı"nın tamamen kapanacağı da vurgulanıyor. (şimdi daha iyi anlaşılıyor 

Amerikan ve Türk bayraklarının birleştirildiği  337 sayfalık romanın kapak görseline eklenen otomatik piyade tüfeği ve "Tam anlamıyla aksiyon dolu bir gerilim” diye sunulan kitabın tanıtımında ise şunlar kaydedilmiş:

KİTAP TANITIM YAZISININ ÇEVİRİSİ...

"İkinci Körfez Savaşında yiğitliği ile tanınan deniz kaptanı Reed Steel, Amerikan Yabancı Servisi’ne katılır ve Türk ordusuna Türkiye’yi İslami bir yönetime itmek içinyardım eder. 

Steel, savaş yeteneğini başbakana sadık tankları durdurmak, PKK ile iş birliği yapmak ve Amerikan kongre üyesini kaçırılmaktan kurtarmak için kullanır. 

Bu sırada güzel bir BBC spikeri olan, yıllar önce Türkiye’de yaşarken tanıştığı  lise aşkı ile de tekrar bir araya gelir. 

Bu kurgusal hikaye, Türkiye’nin bugünkü durumuna paralellik gösteriyor. 

Eğer "5. Darbe" başarılı olmazsa Orta Doğu’da demokrasi kapısı tamamen kapanacak ve büyük ihtimal bir daha açılmayacak.”

FETÖCÜLER AMAZON’DA CİRİT ATIYOR...

Kurucusu ve Üst Yöneticisi Jeff Bezos'un 150 milyar doları aşan serveti ile de bilinen ABD'li e-ticaret devi Amazon’u FETÖ üyelerinin de aktif biçimde kullandıkları, daha önce gündeme gelmişti. 

FETÖ mensupları, elebaşılarının çeşitli eşyalarını satışa çıkardıkları gibi, şapka tişört benzeri ürünlerle de gelir elde etmeye çalışır gibi görünerek reklamlarını yapma yoluna gitti.

::

-HABERİN ARDINDAN...

ŞİMDİLERDEKİ "DEMOKRASİ" VURGUSU BU YÜZDEN Mİ!..

Kitap tanıtımında da görüldüğü gibi, "FETÖ" denen kalkışmacılar, "İslami" bir darbe yapacak, mevcut yönetimi devirecek, üstelik PKK ile iş birliğine de girecek ve "Demokrasi" getirecek... Eğer darbe gerçekleşmezse de Ortadoğu için "Demokrasi kapısı" (yoksa başka bir şey mi neyse artık!..) bir daha açılmamak üzere kapanacak!. Türkiye'deki son seçimler üzerine son zamanlardaki aşırı "demokrasi" vurgusunun bir sebebi de bu mu acaba!..

Çeviri: Burak Bozkurtlar

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
emre 6 yıl önce
Herkes uyanmış, uyarmış da bi bizim istihbarat uyanamamış iyimi...
Mustafa Ahmet Terzi 6 yıl önce
Diğerlerinin yanına ek olarak, bu romanla da Fetö darbe ve işgal girişiminin arkasında kimlerin olduğu artık net bir şekilde orta yere serilmiş bulunuyor.
Bahtiyar 6 yıl önce
Bu vesileyle hain darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna Kemal Kılıçdaroğlu hariç herkes emin olmuştur.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER