Gündem

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonundan ziyaret

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile Özel Harekat Şube Müdürlüğüne çalışma ziyaretinde bulundu. - Anadolu Ajansı

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonundan ziyaret
10-12-2016 01:37

İSTANBUL

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul'da Atatürk Havalimanı Hava Kontrol Kulesi ile Özel Harekat Şube Müdürlüğünü çalışma ziyaretinde bulundu, tanıkları dinledi.

Komisyon Başkanı Reşat Petek ile AK Partili komisyon üyeleri Selçuk Özdağ, Mihrimah Belma Satır, Ravza Kavakçı Kan, Hüseyin Kocabıyık ile Emine Nur Günay, Atatürk Havalimanına gelerek burada Hava Trafik Kontrol Kulesine çıktı.

Burada açıklama yapan Petek, darbe girişiminin bastırılmasında bütün Türkiye'nin yakından takip ettiği Atatürk Havalimanı kulesinin kurtarılması ve darbecilerin hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havalimanına inmesi ve buradaki güçlerin püskürtmesi olayını, görgü tanıkları ve mücadeleye katılanlarla değerlendirmek, bilgi almak ve tutanaklara geçirerek tarihe not düşülmesi amacıyla burada olduklarını söyledi.

Kahramanca darbecilere direnen herkese teşekkür eden Petek, "Çünkü hep beraber büyük bir felaket atlattık. Allah'a şükürler olsun ki demokrasimizi koruduk, hukuk devletini koruduk, darbecilere geçit vermedik, ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalanması için milletçe kenetlendik ve bu darbecilere karşı ortak bir tavır sergiledik." dedi.

Daha sonra komisyona bilgi veren Atatürk Havalimanında görevli Emniyet Amiri Aziz Gökçebaş, 15 Temmuz gecesi saat 22.40 sıralarında kuleye araçlarla 15 askeri personelin geldiğini anlattı.

Bu askerlerden 6'sının kuleye çıktığını, 9'unun aşağıda beklediğini dile getiren Gökçebaş, söz konusu darbeci askerlerin yaklaşık 1,5 saat sonra düzenlenen operasyonla kontrol altına alındığını kaydetti.

"İki aşamalı bir suikast planı var"

Ulutaş, konukevinin odasında bekleyen Erdoğan'a havada "dost olmayan" uçakların bulunduğunu ilettiğini belirterek, bu sırada helikopterlerin üzerlerinden geçtiğini kaydetti.

Bunun üzerine araya giren komisyon üyesi Hüseyin Kocabıyık, "Burada anlaşılıyor ki hava unsurları bakımından iki aşamalı bir suikast planı var. Biri, F-16 Cumhurbaşkanının uçağını indirecek. Cumhurbaşkanımızı kurtaran şey THY uçak koduyla geldiği için göremediler, anlayamadılar. Cumhurbaşkanımızı kaçırdıklarını anladıkları an B planına geçip helikopterli suikast timleri geliyor, bunun üzerinde durmak lazım." dedi.

DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur da helikopterin üzerlerinde belirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konukevinde bulunduğu odayı değiştirmesi için ikna etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Kuledeki Enver arkadaşımızla konuştu, dedi ki 'Bunları niye indirmiyorsunuz.' Enver de 'tanımsız, hiçbir cevap vermiyor ve silahlı' dedi. O zaman Cumhurbaşkanımız, ailesiyle yan odaya geçti. Camdan hepsini görüyorduk silahları da tam Cumhurbaşkanının bulunduğu odaya çevriliydi. Cumhurbaşkanımız havalimanındaki operasyonu bizzat telefonumdan yönetti, kuledeki şef arkadaşımıza talimatlar verdi." şeklinde konuştu.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Şenol Albayrak ise darbe girişimi sırasında havalimanı pistlerinin tamamen karanlık olduğunu dile getirerek, "Valinin talimatıyla ışıkları açtırdık, mümkün olan en uygun piste ve aprona Cumhurbaşkanının uçağının park etmesini sağladık. Cumhurbaşkanımız uçaktan iner inmez üzerimizden F-16 uçağı geçti." dedi.

Muhabir: Murat Paksoy

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER