Spor

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sosa: Burada olduğum için çok mutluyum

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jose Sosa, sarı-lacivertli takımda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sosa: Burada olduğum için çok mutluyum
08-09-2020 17:54

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jose Sosa, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, pandemi nedeniyle saÄŸlık sorunları yaÅŸadığını ve bu yüzden takıma geç katıldığını hatırlattı.

Arjantinli oyuncu, bir an önce sahaya dönmek istediÄŸini dile getirerek, "Åžu an burada olduÄŸum için gerçekten çok mutluyum. Bir an önce sahaya dönmek için çok istekliyim. Türkiye'ye birçok kez geldim. Buraya geliÅŸ sürecim çok güzeldi çünkü Fenerbahçe beni çok istedi. Bugüne kadar Türkiye'de hangi takıma gitsem insanlar bana iyi davrandı. Bu sefer de burdayım ve çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Takımla antrenmanlara geç baÅŸladığını ve gözlemlediÄŸi kadarıyla arkadaÅŸlarının oldukça iyi çalıştığını anlatan Sosa, ÅŸöyle devam etti:

"Benim için önemli olan geri döndüÄŸümde vücudumu tanımak ve takıma kendimi empoze etmek için iyi çalışmak. Uzun bir süreç olacak ve bu süreç için akıllı bir ÅŸekilde çalışmak gerekiyor. Her zaman hedef daha yüksek ve daha iyi olacaktır. BaÅŸarılar soyunma odasından geçiyor. Herkes birbirine güvenmeli. Lig sonunda ne olacağını ÅŸimdiden tahmin etmek zor ama iyi bir sezon geçirmemiz gerekiyor. Ben bireysel olarak en iyimi vereceÄŸim, hedef her zaman en yukarıda olmak."

"Hocalardan yana hep şansım oldu"

Jose Sosa, bugüne kadar teknik direktörler konusunda hep ÅŸanslı olduÄŸunu dile getirdi.

Orta alanda birçok pozisyonda oynayabildiÄŸini ve adapte olma konusunda sorun yaÅŸamadığı aktaran Sosa, "Bugüne kadar hocalardan yana hep ÅŸanslı oldum. Bugüne kadar farlı pozisyonlarda oynadım. Farklı pozisyonlara adapte olabilen bir futbolcuyum. Henüz Erol hocayla pozisyonumu konuÅŸmadık. Takımda orta sahada birçok iyi isim var ve bu takım için önemli. Tabii ki ben hocayla konuÅŸtuktan sonra takım için en iyimi vermek için en iyi pozisyonda oynayacağımı düÅŸünüyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Sarı-lacivertli takımda tecrübeli ve önemli isimlerin bulunduÄŸunun da altını çizen Sosa, "Ben takımdaki oyunculardan biriyim. En iyimizi vermek için buradayım. Ä°simlerin burada çok önemi yok. Hazırlığım devam ediyor ama bu sene oyuncular olarak biz biraz daha dikkatli olmalıyız. Pandemiden dolayı liglere ara bile verilebilir. O yüzden saÄŸlığımıza çok dikkat etmeliyiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Lider oyuncularla ortaya pozitiflik çıkar"

Tecrübeli oyuncu, lider oyuncuların takımların baÅŸarısına olumlu yansayacağını ifade etti.

Pandemi sürecinde bir süre taraftarsız oynayacaklarını ve bunun üzücü olduÄŸunu söyleyen Sosa, "Burada oynadığım her zaman takım kötüyken taraftarların inanılmaz bir desteÄŸi vardı. Bu takımı ileri götürmek için çok önemli. Bu kötü zamanları atlatıp umarım taraftarımızla maçlara çıkabileceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

Sosa, Emre BelözoÄŸlu'na büyük saygı duyduÄŸunu ve transfer sürecindeki emeÄŸi için teÅŸekkür ettiÄŸini dile getirerek, ÅŸunları kaydetti:

"Liderler her zaman önemlidir. Liderler takımlarını en iyiye götürmeyi düÅŸünürler. Kaptanlar ve liderler iyi olmalılar. Trabzonspor hakkında son kez konuÅŸuyorum. Trabzon'da liderdim ama takımın diÄŸer liderleriyle fikir alışveriÅŸinde bulunuyorduk. Lider oyuncularla pozitiflik ortaya çıkar. Bence Emre BelözoÄŸlu Türkiye'nin gelmiÅŸ geçmiÅŸ en iyi oyuncularından biri." ÅŸeklinde görüÅŸ belirtti.

Fenerbahçe'de 2 senelik kontratı olduÄŸunu da ifade eden Sosa, "Ben her seneye farklı bakıyorum. Åžu an burada 2 senelik kontratım var. Hayatta ciddi kararlar almanız gerekiyor. Pandemi sürecinden öncesinde ve sonrasında aldığınız kararlar deÄŸiÅŸebiliyor. Pandemi olunca Arjantin'e dönebilir miyim diye düÅŸündüm ama sonunda buradayım. Burada olmaktan çok gururluyum." diyerek sözlerini tamamladı.

Sosa, basın toplantısının ardından 5 numaralı formasıyla objektiflere poz verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER