Spor

Fenerbahçe'de başkan adayı Koç: Şampiyonluğu, başkanlığa bin kere tercih ederim

Fenerbahçe'de haziran ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında başkan adayı olan Ali Koç, "Şampiyonluğu, başkanlığa bin kere tercih ederim." dedi.

Fenerbahçe'de başkan adayı Koç: Şampiyonluğu, başkanlığa bin kere tercih ederim
20-03-2018 02:01

Ä°STANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübünün haziran ayında yapılacak olaÄŸan seçimli genel kurul toplantısında baÅŸkan adayı olan Ali Koç, YeÅŸilköy'deki WOW Ä°stanbul Hotels & Convention Center'da yapılan "Büyük BuluÅŸma" programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Koç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüÄŸü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini aktararak sözlerine baÅŸladı.

Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Koç, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Burada 4 bin 600 kiÅŸi var. Bu kadar kalabalığın önünde ilk kez konuÅŸma yapıyorum. Tarihimize yön verecek seçime az kaldı. Üzülerek söylüyorum, bölücükle suçlanma noktasına geldim. Her görüÅŸü saygıyla karşılayıp saygıyla cevap veririz. 2015 kongresinde geleceÄŸin Fenerbahçe'ye yakışacak baÅŸkan adayı olarak gösterilme gururunu yaÅŸadım. Onur duydum, ÅŸeref duydum ancak sonrasında sadece aday olmamızla beraber bir anda onlarca iftirayla karşı karşıya kaldım. Bu, beni derinden yaralamıştır. Madalyonun diÄŸer yüzü var. Hiç üzülmeyin, bana inanın ve destekleyin. Vazgeçersek sokaÄŸa çıkamayız. Büyük konuÅŸmayalım, Allah'ın izniyle diyelim, mücbir bir ÅŸey olmasın. Åžunu da sormadan geçemeyeceÄŸim, madem böyle bir Fenerbahçeliydim, 2015'te neden camiaya yakışan baÅŸkan adayı olarak gösterildim. O süreçten bu yana benim bilmediÄŸim bir ÅŸey mi oldu? Aday olmamdan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸiÅŸmedi. Zamanlamam beÄŸenilmedi belki ama oradan buraya gelecek bir sebep göremiyorum. Ben baÅŸkasına böyle ithamda bulunsam vicdanım sızlar. Nasıl vicdanları sızlamıyor, anlamıyorum."

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın geçen haftaki Türkiye ziyaretiyle ilgili kendisine yapılan suçlamalar olduÄŸunu belirten Koç, "Efsane kaptanımız Alex'in Türkiye'ye gelmesiyle ortaya atılan bölücülük yapıştırması, bugün baÅŸka bir boyut kazandı. ÅžampiyonluÄŸu, baÅŸkanlığa bin kere tercih ederim. Yanlış adrese bunları yapıyorsunuz. Alex geliyor benden biliyorlar, sponsorluk, üniversite kaynağında sıkıntılar benden biliniyor. Camia bölünüyor benden biliniyor. Ben ne kadar kötü FenerbahçeliymiÅŸim ki benden soruluyor. Allah korusun sportif baÅŸarısızlık gelirse onu da benden bilecekler. BaÅŸkanımızın bende emeÄŸi çoktur. 2006 yılında beni yönetime davet etmese buralara gelemeyebilirdim. Saygıda hiçbir zaman kusur etmem. Bu iÅŸ bittiÄŸinde sonuç ne olursa olsun birbirimizin yüzüne bakacak konumda olmalıyız diye düÅŸünüyorum." ifadelerini kullandı.

"6 bin 800 kemik oyumuz var"

Ali Koç, internette açtıkları siteye kongre üyelerinin yoÄŸun bir ÅŸekilde bilgilerini gönderdiÄŸini aktararak, "Biz bugüne kadar sadece kendi projelerimizi, felsefemizi aktardık. Kulüpte gördüÄŸümüz yanlışları ise dile getirmek dışında kimse hakkında hayali senaryolar üretmedik. 'Bu ÅŸekilde seçim kazanamazsın, kiminle dans ettiÄŸinizi biliyor musunuz.' ÅŸeklinde eleÅŸtiriler aldık. Bizler çıktık, sizler de bu eski kalıplardan çıkın lütfen. Biz bir yola girdik, ok yaydan çıktı. Söz konusu Fenerbahçe ise benden daha kefilini bulamazsınız. KurduÄŸumuz siteye bugün net bilgilerini veren 6 bin 800 üyemiz var. Buna da bizim kemik oyumuz diyelim." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Kulübe hatırı sayılır sermaye giriÅŸi yapacağız"

Önceliklerinin ÅŸeffaf ve mali yapı açısından özgür bir Fenerbahçe oluÅŸturmak olduÄŸunu kaydeden Koç, projelerini ÅŸöyle sıraladı:

"Bizden hayali, sırf seçim kazanmak için vaat edilmiÅŸ projeler beklemeyin. Bizim tek bir projemiz var, Fenerbahçe'yi ÅŸahlandırarak yeniden ait olduÄŸu yere, yani zirveye taşımak. Bu konuda her ÅŸeyi yapacağımızın sözünü veremem, ancak sözünü verdiÄŸimiz ÅŸeyleri yapacağımızın da garantisini veririm. Göreve geldiÄŸimizde söndürmemiz gereken yangın var. Ä°lk olarak tahmin ettiÄŸinizden çok vahim durumdaki mali durum için seferberlik ilan edeceÄŸiz. Bunun için bizlerin bir ÅŸey yapması lazım. Maddi manevi üzerimize düÅŸen fedakarlıkları yerine getireceÄŸiz. Ä°lk iÅŸimiz kulübümüzün kasasına hatırı sayılır sermaye giriÅŸi yapmak. Bunun için iÅŸlemleri baÅŸlatacağız."

Ali Koç'un konuÅŸması sırasında bir üyenin, "AÄŸanın eli tutulmaz." demesi üzerine salonda gülüÅŸmeler oldu.

Futbol takımı projesi

Ali Koç, futbol ÅŸubesi için kısa, uzun ve orta vadeli planlarının olduÄŸunu dile getirdi.

Futbolun baÅŸtan aÅŸağı yapılanması gerektiÄŸini anlatan Koç, ÅŸunları kaydetti:

"Futbolda günü kurtarma yaklaşımından uzaklaÅŸarak kalıcı baÅŸarı için gerekli yatırımları ÅŸimdiden arıyoruz. Mevcut transfer politikasını sürdüremeyiz. Kısa vadede en büyük yatırımımız scout ağı olacak. Orta ve uzun vadede ise futbol okulları ve altyapı faaliyetlerini baÅŸtan aÅŸağı yenileyeceÄŸiz. Türkiye'de deÄŸil dünya çapında örnek gösterilecek bir futbol akademisi yapısını oluÅŸturmalıyız. Bunun meyvesi 5-6 senede alınır. Tohumları atmamız lazım."

Fenerbahçe Futbol Akademisinin hayalini kurduÄŸunu ifade eden Koç, "Benden tesis sözü beklemeyin. Sadece bir tesis sözü vereceÄŸim. Bizim hayalini kurduÄŸumuz akademide en az 7 sahanın olduÄŸu, altyapı ve A takımın aynı tesiste olmasıdır. En kısa zamanda geleceÄŸin tohumlarının yeÅŸereceÄŸi tesisi camiamıza kazandırmalıyız. Hem A takım hem de akademi için konuÅŸtuÄŸumuz, görüÅŸmeye baÅŸladığımız scoutlar var. Kısa vadede Türkiye'de, uzun vadede ise Almanya'da bir pilot takımla iÅŸ birliÄŸine gitmek zorundayız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Koç, sarı-lacivertli takımın bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ÅŸampiyon olması için hala ÅŸansının olduÄŸunu vurgulayarak, "Derbide ÅŸampiyonluk yolunda iyi bir fırsatı kaçırdık. Kalan 8 maçı kazanarak umudumuzu son dakikaya kadar koruyacağız. Fenerbahçe'nin olduÄŸu yerde her zaman umut vardır. Biz Fenerbahçeliler olarak son düdüÄŸe kadar ÅŸampiyonluÄŸa inanıp tribünleri doldurup takımımıza destek olmalıyız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Erkan Tiryaki

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER