Spor

Fenerbahçe'nin karnesi: Matematik 1, Fizik pekiyi!

Zorlu deplasmanda yenik duruma düşüp, eksik kalmalarına rağmen dengeyi sağlamasını bildiler

Fenerbahçe'nin karnesi: Matematik 1, Fizik pekiyi!
08-12-2015 05:57

Beşiktaş'ın geçen hafta Akhisar karşısında aldığı beklenmedik yenilgi sonrası Trabzonspor galibiyetiyle liderlik koltuğunun sahibi olan Fenerbahçe’nin saltanatı kısa sürdü.


Gaziantepspor karşısında 10 kişi tamamladığı maçtan sonra, Beşiktaş’a tekrar zirveyi teslim eden sarı lacivertliler, son anlara kadar golü ve galibiyeti kovaladı.

60 DAKİKA EKSİK OYNADILAR


Özellikle Molde maçıyla birlikte fizik olarak yüksek bir performans sergileyen Fenerbahçe, ardından hep üstüne koydu. Trabzonspor mücadelesinin ardından Gaziantep’te maç içindeki zor şartlara rağmen, sarı lacivertliler hiç bir an rakibe skor dışında üstünlük vermedi.

Hasan Ali’nin atılmasıyla yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe, maç içinde net pozisyonları bulup değerlendiremeyen taraftı.

İSTATİSTİKSEL ÜSTÜNLÜK


İki kez yenik duruma düşmesine karşın rakibe karşılık vermekte zorlanmayan Fenerbahçe’nin hücumda da etkinliğini 90 dakikaya yayması yüz güldürdü. Savunmada istikrarı sağlayan sarı lacivertlilerin, hücumdaki baskın oyunu da rakamlara yansıyor.

Gaziantepspor maçında Fenerbahçe istatistiklerde de üstünlük kuran taraftı. Sadece bu skora yansımadı. 1 puan alsa da fizik kapasite olarak sınıfı geçti.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER