Politika

Fatih Erbakan: Siyaset, zalimin zulmüne 'dur' demek için yapılırsa ibadet olur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "Siyaset, bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur." dedi.

Fatih Erbakan: Siyaset, zalimin zulmüne 'dur' demek için yapılırsa ibadet olur
17-11-2019 18:39

ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel BaÅŸkanı Fatih Erbakan, Ankara Arena Spor Salonu'nda "Burada gelecek var" sloganıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi 1'inci OlaÄŸan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuÅŸmada, mazlumlara, gariplere, ezilenlere umut; Türkiye, Ä°slam alemi ve adil bir düzen isteyen tüm insanlar için alternatif olmak istediklerini söyledi.

Türkiye'deki ekonomik sorunları bitirecek projelere sahip olduklarını ifade eden Erbakan, ÅŸunları kaydetti:

"Siyaset, bütün insanlığın kurtuluÅŸu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. Ä°ÅŸte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir. Biz petrol, çimento, borç, faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız. Türkiye, komÅŸu ülkelerden uzak yerlerden tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz bütün bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahibiz. Tarım ve hayvancılığı en güçlü ÅŸekilde destekleyeceÄŸiz."

Erbakan, Türkiye'de huzur ve barışın adaletle saÄŸlanacağını vurgulayarak, iktidara gelmeleri halinde haklının güçlü olduÄŸu bir yargı düzeni oluÅŸturacaklarını belirtti.

"Bütün insanlarımıza din, dil, ırk ayrımını gözetmeksizin hizmet edeceÄŸiz. Biz vatandaşımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik olarak ayırmayacağız." diyen Erbakan, ayrıca eÄŸitim sisteminde de düzenlemeler yapmayı planladıklarını kaydetti.

Kongreye, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Åžahin, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Nuri Okutan, ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Fatih Erbakan genel baÅŸkan seçildi

Fatih Erbakan, kurucusu olduÄŸu Yeniden Refah Partisinin genel baÅŸkanlığına seçildi.

Yeniden Refah Partisinin 1. OlaÄŸan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda, 81 ilden delegelerin katılımıyla gerçekleÅŸti.

Kongrede yapılan genel baÅŸkanlık seçiminde, kayıtlı bin 117 delegeden 978'i oy kullandı. Fatih Erbakan 971 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Böylece Fatih Erbakan, partisinin ilk olaÄŸan genel kurulunda geçerli oyların tamamını alarak genel baÅŸkan oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER