Genel

Eski TBMM Başkanı Arınç: AK Parti ve Genel Başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Eski TBMM Başkanı Arınç, "Ben ne AK Parti ne onun Genel Başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam." dedi.

Eski TBMM Başkanı Arınç: AK Parti ve Genel Başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam
24-04-2018 23:32

ANKARA (AA) - Eski TBMM BaÅŸkanı Bülent Arınç, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüÅŸtü.

AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan Arınç, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kendisini davet ettiÄŸini, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde planlanan görüÅŸmenin partideki çalışmalar dolayısıyla burada gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ederek, bir saati aÅŸkın sürede güzel ve olumlu bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile güncel ve parti ile ilgili konular üzerinde görüÅŸme yaptıklarını belirten Arınç, ErdoÄŸan'ın bazı konularda kendisinin fikirlerini aldığını bildirdi.

Arınç, "Bazı konularda da ben kendilerinin düÅŸüncelerini rica ettim. Faydalı bir görüÅŸme oldu. Bu görüÅŸmelerimiz devam edecek. Umarım önümüzdeki seçimler için de çok hayırlı sonuçları olur. Kendilerine de baÅŸarılar diledim." diye konuÅŸtu.

Siyasete tekrar atılıp atılmayacağı ve AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağına iliÅŸkin bir soru üzerine ise Arınç, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettiÄŸini, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde aday olmadığını, bu düÅŸüncesinin bugün de devam ettiÄŸini dile getirdi.

Aktif siyasi hayatında TBMM BaÅŸkanlığı, baÅŸbakan yardımcılığı ve 20 yıl süren milletvekilliÄŸi süresinde her kademede bulunduÄŸunu anımsatan Arınç, ÅŸöyle devam etti:

"Kendi irademle isteyerek, arzu ederek ve bilinçli bir ÅŸekilde aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliÄŸinden baÅŸlayacak durumda deÄŸilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Dolayısıyla sorunuzun cevabı, bunu hiç düÅŸünmüyorum. Bu teklif edilmiÅŸ bir konu da deÄŸil, üzerinde durulacak bir konu da deÄŸil. Aktif siyasi hayatta bulunmaya niyetim yok ama aktif siyasi hayatın dışında da bu ülke için yapılacak çok önemli hizmetler ve çok önemli görevlerin de olduÄŸuna inanıyorum."

Bir gazetecinin, "Sayın Gül'ün adaylığına iliÅŸkin spekülasyonlarla ilgili neler söyleyeceksiniz?" ÅŸeklindeki sorusu üzerine ise Arınç, "Her konuyu görüÅŸtük ama bu konuda bir açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın CumhurbaÅŸkanımız arzu ederlerse kendileri söyleyebilir, bize izin verirlerse biz de konuÅŸuruz ama çok özel konuÅŸmalarımızı ÅŸimdilik kendi içimizde mahrem tutuyoruz." diye konuÅŸtu.

Kendi düÅŸüncelerinin sorulması üzerine ise Arınç, "Onları da ÅŸimdi açıklamak durumunda deÄŸilim ama konuların üzerinde duruldu." yanıtını verdi.

Arınç, "CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın adaylığını destekliyor musunuz?" ÅŸeklindeki soru üzerine, ÅŸunları kaydetti:

"Kendilerine baÅŸarılar diledim, sadece bunu ifade ettim. Bundan daha ötesini ÅŸöyle sorarsanız bana, ben bir AK Parti'liyim, partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bizi her ne kadar rencide etse, üzse de ben AK Parti'nin bu ülkeye çok büyük hizmetleri olduÄŸuna inanıyorum ve bu partinin kurucularından birisiyim. Dolayısıyla AK Parti'den baÅŸka bir partiye başımı çevirmem, baÅŸka bir partiyle ilgili hiçbir olumlu kanaatimi de ortaya koymam.

AK Parti'nin adayı konusunda da durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti, ne onun genel baÅŸkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Parti'liyim. Milli GörüÅŸ çizgisinde siyaset yapmış bir insanım, Bizim edindiÄŸimiz, gördüÄŸümüz bütün terbiye, bütün ahlak bize davamıza hangi noktada olursa olsun sahip çıkmayı gerektirir. Sadece bunları söylemiÅŸ olayım. Daha seçimlere çok var, bu konuda kanaatimizi inÅŸallah açıklama fırsatı da buluruz."

Muhabir: Enes Kaplan


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER