Genel

Esed'in saldırısından kurtulan küçük Hasna kardeşini kurtaramadı

Han Şeyhunlu 10 yaşındaki Hasna Katran, Esed rejiminin saldırısına kardeşiyle evde yalnızken yakalandı. Kardeşini korumak isteyen Katran kurtarıldı ancak küçük İlaf, ablasının kollarında can verdi.

Esed'in saldırısından kurtulan küçük Hasna kardeşini kurtaramadı
27-02-2019 17:24

HAN ÅžEYHUN/ANKARA

10 yaşındaki Hasna Katran, Esed rejimi güçlerinin dün Ä°dlib'in Han Åžeyhun ilçesine düzenlediÄŸi hava saldırısından kurtuldu.

Saldırı sırasında evde kardeÅŸiyle yalnız olan Katran, uçak seslerini duyunca küçük kız kardeÅŸi Ä°laf Katran'ı da alarak mutfak tezgahının altına saklandı. Katran, kardeÅŸini korumak için onun üstüne kapandı.

Ancak Sivil Savunma ekipleri, arama kurtarma çalışması sırasında sadece Katran'ın saÄŸ olduÄŸunu gördüler.

Vücudu betonların arasında tümüyle sıkışan Katran'ın sadece kanlar içindeki başı görünüyordu. KardeÅŸinin cansız bedeni ise Katran'ın kollarının altındaydı.

Kaldırıldığı hastanede AA muhabirine konuÅŸan Katran'ın ÅŸokta olduÄŸu görüldü.

Katran, "Babam evde. Annem dedeme gitti. Kız kardeÅŸimle evdeyken varillerle vurulduk. Üzerimize çatı çöktü. Mutfak tezgahının altına sığındık. Ä°laf benden küçük. O ÅŸimdi evdedir." ifadelerini kullandı.

Küçük kızın tedavisi Suriyeli Amerikan Medikal TopluluÄŸu (The Syrian American Medical Society-SAMS) kurumunun destek verdiÄŸi bir hastanede sürüyor.

Rejim güçleri, ay başından bu yana Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi'ne saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırdı. Åžubat başından itibaren 8 binden fazla aile Türkiye sınırındaki kamplara göçtü.

Türkiye ile Rusya arasında Ä°dlib'deki ateÅŸkesi korumak için imzalanan mutabakattan bu yana ise 25 binden fazla aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Muhabir: Burak KaracaoÄŸlu, EÅŸref Musa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER