Dünya

Esed rejimi, Suriye’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Suriye’de Esed rejimi güçleri, ülkenin farklı bölgelerinde ateşkes ihlallerini sürdürüyor. Rejimin saldırılarında son iki günde, 11 sivil hayatını kaybetti. - Anadolu Ajansı

Esed rejimi, Suriye’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor
03-02-2017 20:47

ANKARA

Suriye’de Esed rejimi güçleri, ülkenin farklı bölgelerinde ateÅŸkes ihlallerini sürdürüyor. Rejimin saldırılarında son iki günde, 11 sivil hayatını kaybetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), yaptığı yazılı açıklamada, rejim güçlerinin baÅŸkent Åžam’ın DoÄŸu Guta bölgesindeki Kabun Mahallesi baÅŸta olmak üzere, çeÅŸitli bölgelerdeki saldırılarında, son iki günde 11 sivilin hayatını kaybettiÄŸini duyurdu.

Rejim ve destekçilerinin son iki günde ateÅŸkesi 20’den fazla noktada ihlal ettiÄŸi kaydedilen açıklamada, saldırılara maruz kalan bölgelerde terör örgütü DEAÅž unsurlarının bulunmadığı vurgulandı.

Astana’dan bu yana 30 noktada ihlal

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgilere göre, rejimin ihlalleri, 23-24 Ocak’ta Astana’da ateÅŸkesin güçlendirilmesi gündemiyle gerçekleÅŸtirilen toplantıdan sonra da devam etti.

Söz konusu tarihten bu yana şu noktalarda ateşkes ihlal edildi:

"Şam kırsalında Barada Vadisi, Arbin, Cobar, Duma, Harasta, Kabun, Hazrama, Merc, Madaya ve Neşbiyye bölgeleri. Halep'in batı kırsalında Mansura, Raşidin, Han el-Asel, Daret İzze, Etarib ve Kafr Naha bölgeleri ile güney kırsalında Samiriyye ve Adnaniyye bölgeleri ve kuzey kırsalında Anadan bölgesi. Humus'un kuzey kırsalında Hula, Rastan ve Deyr Ful bölgeleri. Dera ilinde Batı Meliha, Naime, Garez, Busra el-Harir ve Yedudiye bölgeleri. Lazkiye kırsalında ise Kinsibba, Sarraf ve Kabbana bölgeleri."

Suriye'de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti. Astana toplantısında Türkiye, Rusya ve İran, ateşkes ihlallerinin önlenmesi için üçlü izleme mekanizması kurulması konusunda anlaşmıştı.

Muhabir: Levent Tok

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER