Özel Haber

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Şuşa Azerbaycan kentidir

Geçtiğimiz 8 Kasım’da Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarılan Şuşa kentinin nüfusuna da dikkat çeken Ermenistan Başbakanı Paşinyan, “Şuşa Azerbaycan kentidir” dedi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Şuşa Azerbaycan kentidir
23-01-2021 18:49

MOSKOVA - ÖZEL

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Şuşa kentinin Azerbaycan kenti olduğunu söyledi. Karabağ'ın kalbi Şuşa kenti, 8 Kasım'da Azerbaycan Ordusu tarafından Ermeni işgalinden kurtarılmıştı. 

Ermenistan parlamentosunda konuşan Paşinyan, Karabağ savaşı sonuçlarıyla ilgili milletvekillerinin sorularını değerlendirdi. Paşinyan, "Aslında, savaşı daha küçük bölgesel kayıplarla durduramazdık" dedi.

Şuşa kenti ile duruma da değinen Ermenistan Başbakanı, eleştiriler üzerine, Karabağ ihtilafından önce Şuşa'da Azerbaycan nüfusunun yüzde 90'dan fazla olduğunu hatırlattı. 

Paşinyan, "Azerbaycan nüfusunun yüzde 90'ından fazlasına sahip olan Şuşa şehrinin bu statüde Ermeni olduğunu mu söylemek istiyorsunuz?" diye sordu. 

Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa kenti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Başkomutan İlham Aliyev tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kültür başkenti ilan edilmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER