Özel Haber

Ermeni esnaf, Erivan'da Türk ürünlerinin boykot edilmesine tepki gösterdi

Ermenistan’ın Türkiye’den gelen ürünleri yasaklama kararı Erivan'da faaliyet gösteren Ermeni esnaf tarafından tepkiyle karşılandı

Ermeni esnaf, Erivan'da Türk ürünlerinin boykot edilmesine tepki gösterdi
10-03-2021 09:24

MOSKOVA - ÖZEL

Ermenistan'ın, Türk ürünlerinin alımını yasaklama kararı bazı Ermeni esnafı tarafından protesto edildi. Ermenistan yönetimi, "Türkiye'nin Dağlık Karabağ'a müdahalesi" gerekçesiyle 1 Ocak'tan itibaren Türk ürünlerine yasaklama uyguluyor. 

Başkent Erivan'daki "Malatya" AVM esnafı, söz konusu yasağın kaldırılmasını hükümetten talep etti. Yerel basına konuşan esnaf, Ermenistan yönetiminin düşünülmemiş bir karar aldığına işaret ederek, "Zaten ağır olan piyasayı ve durumumuzu daha da ağırlaştırıyor" diye tepki gösterdi. 

Ermeni esnafı, Türk ürünlerin Ermenistan'da tüketicilerin fazla talep gördüğü ürünler olduğuna da işaret etti. Genç bir Ermeni esnaf, "Durumumuz giderek her gün ağırlaşıyor. Bizden Türk mallarını satmamızı talep ediyorlar. Ama bunu yapmayacağım. Bunu yaparsam durum daha da kötüleşir. Zaten işler kötü. Açıkçası Rusya'da veya dünyanın başka bir yerinde Azerbaycanlılar bana söylese, "Karabağ Azerbaycandır", ben bunu kabullenirim. Zaten de öyledir. Başka bir yanıtım da yok" dedi.  

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'E MUAZZAM ŞEKİLDE TEŞEKKÜR EDİYORUM Kİ..

Kardeşinin Karabağ savaşında esir düştüğünü de vurgulayan girişimci, "Ama Ermenistan'da onunla ilgilenmediler. Hatta vatanına döndükten sonra da ilgilenmediler. Burada ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e muazzam şekilde teşekkürler ediyorum. Aliyev, her esirin hayatını şahsen değerli buldu ve benim kardeşim de evine döndü." diye Azerbaycan liderine şükranlarını iletti.

Bir Ermeni kadın da, "Her zaman ilk önce bizim gibi fakirler zarar çekiyor. Her zaman durumun hızlı şekilde düzeleceğine inanıyorduk, fakat tam tersini yaşıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER