Özel Haber

Erdoğan, Soçi'de Putin ile görüşme sırasında hangi talimatta bulundu?

Rus devlet kanalı Rossiya 24 muhabiri Zarubin, Soçi’de gerçekleşen Erdoğan - Putin Zirvesine ait kamera arkası görüntüleri yayınladı.

Erdoğan, Soçi'de Putin ile görüşme sırasında hangi talimatta bulundu?
28-10-2019 08:28

MOSKOVA - ÖZEL

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı VladimirPutin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir Rusyemeği konusunda danışmanına talimatta bulunduğu ortaya çıktı.

Görüşmelerle ilgili gelişmeleri aktaran Rusya devlet kanalı Rossiya-24'ün Kremlin özel muhabiri Zarubin, kameralara yansıyan perde arkası bazı ilginç olayların görüntüsünü paylaştı.

Zarubin, "Edinilen bilgilere göre, öğle yemeği sırasında Erdoğan'ın sütlü pirinç lapasını çok beğendiği ortaya çıktı. Danışmanına Ruslardan bu yemeğin tarifesini öğrenilmesi hususunda talimatta bulundu" diyerek edindiği bilgileri video sitesi üzerinden takipçileriyle paylaştı.

ÇAVUŞOĞLU SÜREKLİ GÜLÜMSÜYORDU...

Zirveyi takip eden değişik ülkelerden gazetecilerin ve diğer katılımcıların kamera arkasında kalan çeşitli görüntülerinin de aktarıldığı videoda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kameralar ortamında sürekli gülümsediği görüntüsünü ekrana getiren (4.34 dakikada) Rus gazeteci, buna rağmen görüşmelerdeki gergin ortamın her halükârda belli olduğunu da vurguladı.

-Alttaki videoda 06.01 dakikadan itibaren o olay-
.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER