Genel

'Erdoğan, Müslümanların uzun süre beklediği büyük bir lider'

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslümanların uzun süre beklediği büyük bir lider olduğunu ve bu nedenle Batı tarafından pek sevilmediğini söyledi.

'Erdoğan, Müslümanların uzun süre beklediği büyük bir lider'
12-05-2018 16:16

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi BaÅŸkanı Bakir Ä°zetbegovic, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Müslümanların uzun süre beklediÄŸi büyük bir lider olduÄŸunu ve bu nedenle Batı tarafından pek sevilmediÄŸini söyledi.

Genel BaÅŸkanı olduÄŸu Demokratik Eylem Partisinin (SDA) Gençlik Kolu tarafından düzenlenen bir programa katılan Bosna Hersek Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi BaÅŸkanı Bakir Ä°zetbegovic, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 20 Mayıs'ta Bosna Hersek'e yapacağı ziyarete iliÅŸkin açıklamada bulundu.

Ä°zetbegovic, ziyaret kapsamında gerçekleÅŸecek görüÅŸmede, Türkiye'nin desteÄŸiyle yapılan ve Bosna Hersek'in baÅŸkenti ile Sırbistan'ın baÅŸkentini birbirine baÄŸlayacak Saraybosna-Belgrad otoyol projesini ele alacaklarını aktardı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Bosna Hersek'in dostu olduÄŸunu belirten Ä°zetbegovic, "Dostumuz, Batı'da pek sevilmiyor. Çünkü ErdoÄŸan Müslümanların uzun süre beklediÄŸi büyük bir lider." dedi.

"(Batı'dakiler) Kendilerine rakip olarak görmedikleri ilkel ve cahil Müslümanlardan rahatsız olmuyorlar." diyen Ä°zetbegovic, "Ancak ekonomik geliÅŸim söz konusu olunca, ülkesini 10 yılda 20. sıradan 10. sıraya taşıyan, dünyanın en büyük havalimanını inÅŸa eden, iç savaşın, terörün, sınırları etrafında yaÅŸanan tüm savaÅŸların yükünü omuzlayan, 3 milyon sığınmacıya kapılarını açan bir adamdan rahatsız oluyorlar." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°zetbegovic, Bosna Hersek'te de ErdoÄŸan'ı sevmeyen kompleksli BoÅŸnaklar bulunduÄŸuna dikkati çekerek, "ErdoÄŸan’a, dostlarının ve onunla gurur duyanların da var olduÄŸunu kanıtlayacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sanela Crnovrsanin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER