Özel Haber

Erdoğan'ın "Tanımayacağız" çıkışına Rusya'dan cevap: Kırım konusu kapandı!

Rus senatör Jabarov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile buluşması sonrası Kırım'la ilgili söylediklerine, "Kırım konusu kapandı" diye cevap verdi

Erdoğan'ın "Tanımayacağız" çıkışına Rusya'dan cevap: Kırım konusu kapandı!
09-08-2019 03:14

MOSKOVA - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, Kırım'ın yasa dışı tanımayacaktır" sözlerine cevap veren Rus parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkan Birinci Yardımcısı Vladimir Jabarov, "Kırım konusu kapandı" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rus senatör Jabarov, Erdoğan'ın dün Ankara'da Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin huzurunda Kırım'la ilgili söz konusu açıklama yaptığına dikkat çekti. 

Rus senatör, "Erdoğan Ukrayna'nın egemenliğini desteklediklerini açıkladı. Ki biz de bunu tanıyoruz. Fakat Kırım konusu kapandı. Başkalarının görüşü bizi ilgilendirmiyor. Rusya Federasyonu Anayasası'nda Kırım'ın Rusya'ya ait olduğu yazılmakta. Şundan eminim: Er ya da geç, Kırım ile ilgili tüm konuşmalar sona erecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Zelenski ile buluşması sonrası ortak basın toplantısında Kırım ile ilgili şunları söylemişti: 

"Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarı kardeşlerimiz, Türkiye ve Ukrayna arasındaki tarihi ve insani bağların önemli bir unsurudur.

Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım'daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'taki çatışmaların da en kısa sürede sona ermesi temennimizdir. Bu sorunun uluslararası hukuk ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulabileceğine inanıyoruz. Minsk sürecini destekliyoruz.”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER