Genel

Erdoğan ile Macron Doğu Guta'daki insani dramı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Suriye konusunda fikir teatisinde bulunuldu, Doğu Guta’daki insani dram ele alındı.

Erdoğan ile Macron Doğu Guta'daki insani dramı görüştü
05-03-2018 02:51

Ä°STANBUL (AA) - CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, bu akÅŸam telefonda görüÅŸtü.

Ä°ki lider, görüÅŸmede Suriye konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

Diplomatik temaslar yoğunlaştırılacak

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın son Afrika ziyaretine iliÅŸkin bilgi paylaşımında da bulunduÄŸu görüÅŸmede, DoÄŸu Guta’daki insani dram ele alındı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Fransız mevkidaşı Macron, BM Güvenlik Konseyi’nin 2401 nolu kararı doÄŸrultusunda DoÄŸu Guta’da bir an önce ateÅŸkesin tam anlamıyla hayata geçirilmesi ve halka insani yardımların ulaÅŸtırılması için liderler düzeyindeki diplomatik temasların yoÄŸunlaÅŸtırılması hususunda mutabık kaldı.

Türkiye-Rusya-Ä°ran üçlü zirvesi

GörüÅŸmede, Suriye konusunda Türkiye, Rusya ve Ä°ran’ın nisan ayı başında Ä°stanbul’da liderler düzeyinde gerçekleÅŸtirecekleri üçlü zirveye deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Soçi Kongresi’nde kararlaÅŸtırıldığı üzere Anayasa Komitesi’nin kurulmasının Cenevre sürecinin canlanmasına katkı saÄŸlayacağına dikkati çekti.

"Bölge halkının huzuruna katkı saÄŸlayacak"

Ä°ki liderin Suriye konusunda karşılıklı diyaloÄŸun devam etmesine önem verdiklerini vurguladığı görüÅŸmede, Afrin’de terör unsurlarına karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye’nin ulusal güvenliÄŸine yönelik tehdidi bertaraf etmenin yanı sıra bölge halkının huzuruna da katkı saÄŸlayacağına iÅŸaret eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın cuma günü Burkina Faso’da Fransız BüyükelçiliÄŸi ile Kültür Merkezi’ni hedef alan terör saldırılarını da kınadığı kaydedildi.

Muhabir: Ä°smail Özdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER