Genel

Enerjisa Üretim'in 18 santrali 'TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi' aldı

Enerjisa Üretim'in 18 santraline "TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi" verildi.

Enerjisa Üretim'in 18 santrali 'TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi' aldı
04-09-2020 17:37

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Gebze Kalite Kampüsü'nde düzenlenen "TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belge Takdim Töreni"nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisine alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla bazı sektörlerin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu yaşayarak tecrübe ettiklerini söyledi.

Büyükedede, bu dönemde hastanelerde, fabrikalarda ve evlerde verilen mücadelenin devamlılığını sağlamak adına enerji üretiminin sürekliliğinin ülke için hayati bir önem taşıdığını belirterek, salgın sürecinin görünen kahramanlarının ön cephede savaşırken görünmeyen kahramanlarının da bu mücadelenin devamlılığını sağladığını kaydetti.

Alınan nefes kadar önemli olan enerji üretiminin devamlılığı için isimsiz kahramanların büyük bir özveri gösterdiğini dile getiren Büyükdede, şu ifadeleri kullandı:

"Virüse karşı mücadelede enerji üretiminin devamlığını sağlayan kuruluşlarımızdan birisi de belge takdimini yapacağımız Enerjisa Üretim'dir. Kuruluşumuza, Türkiye'nin farklı lokasyonlarına dağılmış 12 hidroelektrik, 3 rüzgar enerjisi, 3 doğalgaz, 1 yerli linyit ve 2 güneş enerjisi santrali ile enerji arzının sürekliliği adına önemli bir misyon yüklenmiştir.

Toplamda yaklaşık 3 bin 607 megavat kurulu güce sahip kuruluşumuzun bir diğer özelliği ise bu güç içinde yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarının payının yüzde 56 olmasıdır."

Büyükdede, koronavirüs henüz Türkiye'ye sıçramamışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin gereken tedbirleri aldığını, Türkiye'nin bu küresel şokta en başarılı sınav veren ülkelerden biri olduğunu anlatarak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim de salgın döneminde attığımız adımlarda önceliğimiz her zaman çalışanlarımız oldu.

Reel sektördeki paydaşlarımızla yakın iş birliği yaptık. Üretimde devamlılığı sağlayacak uygulamaları hayata geçirdik. Bunları yaparken çalışanların sağlığı kırmızı çizgimiz oldu." dedi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER