Siyaset

'En hızlı 5G için de Türkiye'nin öncü olması için çalışıyoruz'

Ulaştırma Bakanı Arslan en hızlı 4,5G haberleşme altyapılarından birinin Türkiye'ye kurulduğunu belirterek, "2020'de dünya 5G'ye geçmeye çalışırken, Türkiye'nin de öncü ülkelerin içinde yer alması için çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

'En hızlı 5G için de Türkiye'nin öncü olması için çalışıyoruz'
29-11-2017 17:02

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Netaş'ın 50. Yıl Ankara Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, teknoloji üreten toplum hayalinde önemli görevler üstlenen, bilgi ve telekomünikasyon sektörüne yön veren Netaş'ın bu yolda yarım asrı devirdiğini anımsattı.

Netaş'ın Türkiye'nin telekomünikasyon sanayinin ilk temel taşlarından birisi olduğunu dile getiren Arslan, Türkiye'nin bilişim toplumuna dönüşümü yolunda önemli görevler üstlenen bir firma olduğunu, son 15 yıllık süreçte çağının teknolojik gelişmelerine ayak uydurarak bu günlere geldiğini bildirdi.

Telekomünikasyon sektöründe büyük önem verilen yerli teknoloji üretimi konusunda önemli bir marka olduğunu belirten Arslan, dünya çapında öncülük eden bir firma olan ZTE ile yapılan işbirliğinin çok önemli olduğunu, yapılacak işbirliğinin bununla sınırlı kalmamasını, başka alanlarda da iş birliği yapılmasını istedi.

Arslan, milli ve yerli 5G konusunda ZTE'den çok şey beklediklerini ifade ederek, Netaş'ın son 10 yıllık süreçte 10 kat büyümesinde Türkiye'de son yıllarda yaşanan dijital dönüşümün de büyük katkısının bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ülkenin bilişim altyapısını, geçmişten geleceğe taşıyan Başbakan Binali Yıldırım'ın büyük payının olduğunun altını çizen Arslan, "Onların başlattığı ve bizim de devam ettiğimiz bu yolda, Türkiye'nin bilişim dünyasında yerini alması, hatta öncü ülkeler liginde yer alması için 15 yıldır önemli yatırımlar yapıldı. Adeta bilişim ve haberleşme dünyasının üzerine titrendi." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en iyi genişbant internet altyapılarından birinin, Türkiye'nin 780 bin metrekaresine kurulduğunu anlatan Arslan, fiber altyapı uzunluğunun 304 bin kilometreyi geçtiğini, yurt dışı internet çıkış kapasitesinin 20 gigabitten 477 kat artarak 9,3 terabite çıktığını anlattı.

Arslan, dünyanın en hızlı 4,5G haberleşme altyapılarından birinin Türkiye'ye kurulduğunun altını çizerek, 2020'de dünya 5G'ye geçmeye çalışırken, Türkiye'nin de bunun öncüleri içinde yer alması için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER