Genel

Emine Erdoğan BM'de Türkiye'nin 'Sıfır Atık' tecrübesini anlatacak

Emine Erdoğan, 25 Eylül'de BM'de düzenlenecek yan etkinlikte, Türkiye'nin "Sıfır Atık" tecrübesini paylaşacak.

Emine Erdoğan BM'de Türkiye'nin 'Sıfır Atık' tecrübesini anlatacak
22-09-2019 15:06

ANKARA(AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, 25 Eylül'de BirleÅŸmiÅŸ Milletlerde (BM) düzenlenecek yan etkinlikte, Türkiye'nin "Sıfır Atık" tecrübesini anlatacak.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler 74. Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'ta bulunan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a eÅŸlik eden Emine ErdoÄŸan, 25 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti BirleÅŸmiÅŸ Milletler Daimi TemsilciliÄŸince BM Genel Merkezi'nde düzenlenecek, "Sürdürülebilir Atık ve Kaynak Yönetiminde Problemler ve Çözümler: Sıfır Atık'la Ä°lgili Ulusal GiriÅŸimler Neden Önemli" baÅŸlıklı yan etkinlikte konuÅŸma yapacak.

Ulusal çapta "Sıfır Atık" hareketine önderlik eden Emine ErdoÄŸan, konuÅŸmasında, 2017'den bu yana baÅŸarıyla sürdürülen Türkiye'nin "Sıfır Atık" tecrübesini paylaÅŸacak.

Emine ErdoÄŸan konuÅŸmasında, global düzeyde iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve çevre sorunlarında ulusal giriÅŸimlerin neden önemli olduÄŸu konusuna dikkati çekecek.

Etkinlikte UN-Habitat Ä°cra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı ve Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Profesör Jeffrey Sachs, BM Çevre Programı Genel Sekreter Yardımcısı ve New York Ofisi Direktörü Satya S. Tripathi, Dünya SaÄŸlık Örgütü Evrensel SaÄŸlık Güvencesi ve SaÄŸlıklı Toplumlardan sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Dr Naoko Yamamoto da birer konuÅŸma yapacak.

Emine ErdoÄŸan, konuÅŸmacılardan Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü BaÅŸkanı Profesör Jeffrey Sachs ile geçen yıl da New York'ta bir araya gelmiÅŸ, Türkiye'deki "Sıfır Atık" projesi hakkında fikir alışveriÅŸinde bulunarak, atık yönetim modelleri ve dünyadaki baÅŸarılı uygulamalar konusunda bilgi almıştı.

Düzenlenecek bu etkinlik ile hükümetlerin, ulusal ve yerel sıfır atık çözümlerini destekleme ve uygulama konusundaki yenilikçi ve dönüÅŸtürücü rollerine dikkat çekilmesi ve doÄŸrusal ekonomide atık yönetiminden, döngüsel ekonomide kaynak yönetimine geçiÅŸte uluslararası iÅŸ birliÄŸi çaÄŸrısının yinelenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca ulusal düzeydeki kampanyalar ve eÄŸitim seminerleri aracılığıyla atıkların azaltılması ve geri dönüÅŸümün artırılması için kamuoyunun teÅŸvik edilmesi, çevresel açıdan bilinçli ve sürdürülebilir atık yönetimi için Türkiye'deki Sıfır Atık programının güncel statüsüne odaklanılması da etkinliÄŸin amaçları arasında yer alıyor.

EtkinliÄŸe Bulgaristan, Letonya, Sırbistan, Tayland, Honduras, Somali, Haiti, Antigua ve Barbuda, Kiribati ülkelerinin de aralarında bulunduÄŸu lider eÅŸleri ile BM ve UN-Habitat'tan da ilgililer katılacak.

Emine ErdoÄŸan, ikili görüÅŸmelerde bulunacak

Emine ErdoÄŸan'ın 25 Eylül'de ayrıca BM Çevre Programı Ä°cra Direktörü Ä°nger Andersen ve Alman Çevre, DoÄŸayı Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanı Svenja Schulze ile ikili görüÅŸmeler yapması da bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER