Medya

Emekli bazı amirallere gözaltı Rus medyasında: Erdoğan'ın Karadeniz'in efendisi olmasına müsaade edilmiyor!

Yayınlanan bildiri sonrası emekli bazı amirallerin göz altına alınması, Rus medyasında geniş yankı buldu; "Erdoğan'ın Karadeniz'in efendisi olmasına müsaade edilmiyor"

Emekli bazı amirallere gözaltı Rus medyasında: Erdoğan'ın Karadeniz'in efendisi olmasına müsaade edilmiyor!
06-04-2021 09:54

MOSKOVA - ÖZEL

Montrö konusunda ortak açıklama yapan 104 emekli amiralle ilgili soruşturma kapsamında, imzacılardan 10 emekli askerin gözaltına alınması, Rus medyasında geniş yankı buldu.

İzvestia gazetesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu mektubun "kabul edilemez" olduğunu kaydetti. Gazete, Erdoğan'ın açıklamasını başlık olarak yayınladı.

Resmi Ria Novosti haber ajansı da, "Türkiye'de, Montrö sözleşmesini destekleyen emekli amiraller gözaltına alındı" diyerek emekli amirallerin tarihi Montrö sözleşmesini desteklediğini vurguladı.

Devlet TASS haber ajansı da, "Türk yetkililer, Montrö sözleşmesinin korunmasından yana olan eski amiralleri gözaltına aldı" dedi.

Resmi Rossiya-24 TV haber kanalı da, emekli amirallerin Montrö sözleşmesi ile ilgili mektubunu Erdoğan'ın sert eleştirdiğine dikkat çekti.

Regnum haber kanalı da, "Erdoğan, Montrö sözleşmesinden çekilmekle tehdit etti" dedi.

Eho Moskvı radyosuna göre, Erdoğan, emekli amiraller ile tartışmaya girdi.

Saygın Kommersant gazetesi ise, "Emekli amiraller Türk makamlarının planlarına karşı çıktı" şeklinde yorumladı.

Çok okunan Komsomolskaya Pravda gazetesi, Kanal İstanbul'un Rusya için bir tehdit olup olmadığını sorarak konuya geniş yer ayırdı.

Çok okunan haftalık Argumentı i Faktı (AİF) gazetesi de, "Erdoğan'a göre, Montrö Sözleşmesi ile Kanal İstanbul projesi hiçbir şekilde birbiriyle bağlantılı olmamakta" dedi.

Nezavisimaya Gazeta gazetesi, "Erdoğan'ın Karadeniz'in efendisi olmasına müsaade edilmiyor" diyerek haberine ilginç bir başlık attı.

Benzer haber ve yorumlar yaklaşık 200 Rus medya mecrasında yer aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER