Siyaset

'El Bab'dan sonra gitmeyin'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Fırat Kalkanı'nda şehit sayımız 50’ye yaklaşıyor. 'El Bab'tan sonra bilmem nereye gideceğiz.' Sakın gitmeyin. Sakın askerimizi oraya göndermeyin." dedi. - Anadolu Ajansı

'El Bab'dan sonra gitmeyin'
05-01-2017 18:47

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere dün akşam kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geniş güvenlik önlemleriyle kaldığı otelden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile basına kapalı görüşen Kılıçdaroğlu, açılış ve temel atma törenine katılmak için Atatürk Spor Salonu'na hareket etti.

Kılıçdaroğlu, açılış töreninde laik Türkiye'nin laik kalacağını belirterek, CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu söyledi.

"Türkiye bugün terör batağı içinde. 2002'yi düşünün terör örgünün başı yakalanmış ve İmralı’ya hapis edilmiştir. 15 yılda Türkiye terör batağının içinde... Her vatandaşıma soruyorum. Kim kime oy verirse versin bu ülkede yaşıyorsa elini vicdanına koyacak, şu sorunun cevabını arayacak; 15 yılda ne olduğu da Türkiye terör batağına saplandı? 15 yıldır kim yönetiyor? Türkiye'yi terör batağına çevirdiler bunun hesabını sormalıyız. Ne olduğunu biliyoruz neleri yaptıklarını da biliyoruz. Eskiden bir PKK terörü vardı şimdi FETÖ terörü çıktı, IŞİD terörü çıktı, şimdi El Nusra terörü çıktı. Kim Türkiye’yi bu terör bataklığı içine soktu."

Kılıçdaroğlu, şehitler arasında ayrım yapıldığını ileri sürerek, "Buradan Sayın Binali Yıldırım'a sesleniyorum. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun şehitler arasında ayrım olmaz. Şehitler bizim şehidimizdir, şehitler bu ülkenin şehididir. Şehidin 15 Temmuz'u, 25 Temmuz'u olmaz. Dağda PKK'ya karşı eksi 35 derecede mücadele edip şehit düşen de bizim şehidimizdir, 15 Temmuz'da darbeye karşı direnen şehidimiz de bizim şehidimizdir. Şehitler arasında ayrım olmaz." diye konuştu.

'El Bab'dan sonra gitmeyin'

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Hükümeti uyardığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Fırat Kalkanı'nda şehit sayımız 50’ye yaklaşıyor. 'El Bab'tan sonra bilmem nereye gideceğiz.' Sakın gitmeyin. Sakın askerimizi oraya göndermeyin. Söyledim, yine söylüyorum Ankara’da Türkiye’yi yöneten beylere söylüyorum eğer sen şehitlik yüce bir mertebedir diyorsan, gidip polislere 'İnşallah siz de şehit olursunuz o mertebeye erişirsiniz' diye onlara telkinde bulunuyorsan önce sen çocuklarını oraya göndereceksin. Evlatlarını oraya göndereceksin. Kendi çocuklarını göndermiyorsun, Anadolu'nun gariban çocuklarını gönderiyorsun. Sonrada kalkıp şehitlere kelle deme cüretini gösteriyorsun. Biz bunları unutmadık, unutturmayacağız asla.

Mağdurlardan, 15 Temmuz mağdurlarından da söz etmek isterim. Herkesin hakkı, herkesin hukuku vardır. Herkes hukuk içinde yargılanmak zorundadır. 15 Temmuz gecesi linç edilen askerlerimizin hesabını sormak zorundayız. 15 Temmuz gecesi, bu askerlerimizin ne günahı var? Kim askerleri linç etti. O askerlerin anneleri babaları yok mu? İlk kez burada söylüyorum 15 Temmuz'dan sonra saraya gittim bunu söyledim. 'Linç edilen askerlerin faillerine yakalanması ve yargılanması lazım' dedim. Hepsi 'Evet' dedi. Ne oldu. 'Evet' diyeceksin gereğini yapmayacaksın, 'Evet' diyeceksin arkanı döneceksin."

'Kim bu Adil Öksüz'

"Kim bu Adil Öksüz" diye daha öncede sorduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Askeri birlik içerisinde yakalandı. Herkesin eline kelepçe takılırken bunun eline kelepçe takılmıyor. Herkesin cep telefonları toplanırken bunun cep telefonları alınmıyor. Herkesin konuşması yasakken bu beyefendi telefonlarıyla konuşmaya devam ediyor ve bunun yanında bir de GPRS cihazı var. Herkes tutuklanıyor, ama bu tutuklanmıyor.

Telefonları ve cihazı eline veriliyor, 'Sen serbestsin' deniyor. Kim bu Adil Öksüz, kim? Kim olduğunu ben de biliyorum onlarda biliyorlar. Ama ben istiyorum ki cevabını onlar versin, çıkıp açıklasınlar."

Muhabir: Özgün Tiran

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER