Özel Haber

Ekonomi uzmanı Goyhman, 2021 başında döviz kurunun ne olacağını tahmin etti

Rus ekonomi uzmanlarından Goyhman, faktörlere dikkat çekerek 2021 yılı başında ruble - döviz kurunun ne olacağını tahmin etti

Ekonomi uzmanı Goyhman, 2021 başında döviz kurunun ne olacağını tahmin etti
14-12-2020 07:14

MOSKOVA - ÖZEL

TeleTrade baş analisti Mark Goyhman, 2021'in başında ruble döviz kurunun ne olacağını tahmin etti

Uzman, resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesine yaptığı açıklamada, rubleyi etkileyen bir dizi faktöre değinerek, yeni yılda ulusal para biriminin döviz kurunu tahmin etti.

Uzman şunu hatırlattı: Rus para birimi Aralık ayının başından bu yana önemli ölçüde güçlendi ve bu da artık rublenin ABD doları başına 73 ruble ile yeni bir haftaya girmesine izin veriyor.

Uzmana göre, bunun nedeni, dünyada COVID-19 salgınına karşı çeşitli etkili aşıların yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının yanı sıra, ABD ve AB ekonomilerine merkez bankalarından ve devlet bütçelerinden gelecek büyük ölçekli para yatırımlar.

Goyhman, "Ayrıca, koruyucu varlıklara olan talep giderek azalmakta, buna karşılık dünya para piyasasında dolar zayıflamaktadır" dedi.

Uzmana göre, bir bütün olarak bu tür olumlu dinamikler, önümüzdeki beş günlük iş gününün tamamı boyunca devam edebilir. Aynı zamanda, uzmana göre, rublenin yıl sonuna kadar daha da güçlenme potansiyeli, halihazırda gerçekleşmiş olan önemli güçlenmesinden dolayı sınırlıdır. Hafta için en olası dolar için 72-74 ruble ve avro için de 87.5-89.3 ruble .

Goyhman'a göre, önümüzdeki haftalarda rublenin bu rekor büyümesini beklemeye değmez, ve "muhtemelen 2021'de 71-75 ruble (dolar) ve 87-90 ruble (avro) aralığında buluşacak" diye tahmin ediyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER