Gündem

Eğitim uçağı neden düştü?

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Cessna 150 tipi eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilot ve yardımcısının cenazeleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Eğitim uçağı neden düştü?
31-10-2018 00:12

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de bulunan özel bir firmaya ait Cessna 150 tipi TC KIM tescilli eğitim uçağı dün Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan eğitim pistine iniş yaptı. Bugün ise Manavgat'ta ilk uçuşunu gerçekleştirmek için havalanan pilot Serkan Dilci'nin kullandığı uçak yaklaşık 5 dakika sonra saat 15.30 sıralarında Ulualan Kum mevkiinde düştü. Kumanda arızası nedeniyle Manavgat merkeze 3-4 kilometre mesafede bulunan boş tarım arazisine düşen uçakta pilot Dilci ile yardımcı pilot Deniz Adalı hayatını kaybetti.

CANSIZ BEDENLER ENKAZDAN ÇIKARTILDI

Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ve diğer yetkililer incelemelerde bulundu. Kurtarma ekipleri pilot ve yardımcısının cansız bedenini yapılan ilk incelemenin ardından uçağın enkazından çıkardı. Pilot Serkan Dilci ve yardımcısının cenazeleri Antalya Adli Tıp Kuruma gönderildi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER