Genel

Egea model ailesinin yenilenen versiyonları Türkiye'de satışa sunuldu

Yenilenen Egea ve Egea Cross, motor gamına eklenen 100 HP gücünde 1.0 litrelik Firefly T3 motorla

Egea model ailesinin yenilenen versiyonları Türkiye'de satışa sunuldu
10-01-2021 14:58

Egea model ailesinin yenilenen versiyonları Türkiye'de satışa sunuldu.

Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat Chrysler Automobiles'a (FCA) bağlı 400 fabrikanın yer aldığı WCM (Dünya Klasında Üretim Programı) değerlendirmesinde, "Altın Seviye" Tofaş fabrikasında üretilen ve yenilenen aile ile markanın crossover'ı "Egea Cross", daha showroom'lardaki yerlerini almadan tüketicilerin beğenisini topladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, 2019 yılında olduğu gibi 2020 'yi de lider olarak kapatmaktan ve Egea'nın 5 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olmasından mutluluk duyduklarını aktardı.

Lider Egea'nın, tanıtımından bu yana Fiat markasının otomobil pazarındaki varlığına güç katmaya devam ettiğini belirten Aytaç, şunları kaydetti:

"İlk kez Ekim 2015'te yollarla buluşan Egea, Türk tüketicisinin istekleri doğrultusunda geliştirildi ve çok sevildi. Sunduğu fiyat/fayda dengesiyle çok iddialı bir otomobil olan Egea 5 senedir zirveyi kimseye bırakmıyor. Kendi segmentinde aldığı yüzde 15'lik pay ve elde ettiği 274 bin 341 adetlik toplam satış rakamı, model ailesinin gücünü bir kez daha yansıtıyor. Bugün ise Fiat Egea ailesinin sınıfının en iyi teknolojileri ve güvenlik unsurlarıyla yollara çıkıyor olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Egea Cross ile Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği yeni bir segmente giriyoruz. Model ailesinin Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine ek olarak Crossover gövdeli Egea Cross ile ailenin daha da güçlenecek zirvedeki yerini koruyacağına inanıyoruz."

Yenilenen Egea ailesi ve Egea Cross'un, bu haftadan itibaren Fiat bayilerine doğru yola çıktığını bildiren Aytaç, Egea ailesinin, 130 bin 900 TL'den başlayan ulaşılabilir anahtar teslim fiyatıyla, ailenin yeni üyesi Egea Cross'un ise 154 bin 900 bin TL'den başlayan fiyatıyla satışa sunulduğunu aktardı.

Egea Cross'un aynı zamanda Fiat online satış kanalı üzerinden de rezerve edilebileceğini belirten Aytaç, "Egea Cross sahibi olmak isteyen ilk 100 müşterimiz araçlarını sistemimiz üzerinden konfigüre edebilecek ve süreci bayilerimiz aracılığıyla takip edebilecek. Biz de Tofaş'ta geliştirilen bağlantılı araç teknolojimiz Fiat Yol Arkadaşım Connect'i ve Cross Aksesuar Paketi'ni online rezervasyon gerçekleştiren ilk müşterilerimize hediye edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER