Genel

e-ticarette büyüme hızlanarak devam ediyor

"Pandemiyi de kapsayan yılın 6 aylık döneminde yüzde 50 oranında büyüdük. "

e-ticarette büyüme hızlanarak devam ediyor
03-08-2020 14:00

GittiGidiyor Genel Müdürü, eBay MENA Bölge Direktörü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, pandemiyi de kapsayan yılın 6 aylık döneminde yüzde 50 oranında büyüdüklerini belirterek, "2020'nin haziran ayı itibarıyla kayıtlı üye sayımız 31 milyona, toplamda sayfa görüntülenme sayımız ise 5,6 milyara ulaştı. Saniyede 1 ürün satılan platformumuzda en çok mayıs ayında alışveriş yapıldı." dedi.

Kantarcı, yaptığı açıklamada, bu yıl dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisiyle herkesin mücadele ettiğini aktararak, evde kalma süresinin uzaması ve birçok fiziki mağazanın geçici süreliğine kapanmasının online çözümlere yönelimi artırdığını, e-ticaretin de iş yoğunluğu en çok artan sektörlerden biri haline geldiğini vurguladı.

Geleneksel ticarette yıllardır devam eden dijitalleşme çalışmalarının sonuçlarının çok hızlı görüldüğü bir süreç yaşandığına işaret eden Kantarcı, şunları kaydetti:

"Uzun zamandır markalara ve KOBİ'lere e-ticaretin günümüz dünyasında çok önemli olduğunu anlatıyorduk. Bu süreçte tüm işletmeler dijitalleşmenin önemini bizzat tecrübe etmiş oldu. Büyük bir hızla işlerini e-ticarete taşımaya ve bizim gibi kanalları çok daha efektif kullanmaya başladılar. GittiGidiyor'a katılan yeni satıcı sayımız geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 73 arttı. 

Özellikle de Anadolu'da önemli bir dijitalleşme hareketi başladı. Öyle ki yılın ilk 6 ayında GittiGidiyor'a en çok yeni satıcı katılan ilk 10 ilimiz sırasıyla Konya, Batman, Şanlıurfa, Kayseri, Adana, Edirne, Gaziantep, Kütahya, Aksaray ve Sivas oldu. Genellikle 35-40 yaş aralığında olduğunu gördüğümüz bu satıcılarımızın ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği alanlar ise kişisel bakım, ev-dekorasyon ve bahçe, bilgisayar-tablet, yapı market ve süpermarket kategorileri şeklinde sıralandı."

KOBİ'lere desteklerinin devam ettiğini aktaran Kantarcı, pandemi sürecinde kurum içinde toplam istihdamı yüzde 30 artırdıklarını, müşteri hizmetleri tarafını da yüzde 50 büyüttüklerini söyledi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER