Ekonomi

e-Devlet Kapısı'na ziyaret sayısı 2 milyara ulaştı

Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet Kapısı, her geçen gün gelişen yapısıyla vatandaşlara kaliteli hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor. e-Devlet'e ziyaret sayısı hazirandan bu yana katlanarak 2 milyarı geçti.

e-Devlet Kapısı'na ziyaret sayısı 2 milyara ulaştı
27-11-2020 16:19

ANKARA (AA) - CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi BaÅŸkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine, e-Devlet Kapısı'nda sunulan hizmetler ve buraya yapılan giriÅŸ sayılarına iliÅŸkin bilgi verdi.

e-Devlet Kapısı'nda 691 kurumun toplamda 5 binden fazla hizmetinin yer aldığını belirten Koç, buradan 51 milyondan fazla vatandaşın faydalandığını söyledi.

Koç, geçen yıla oranla e-Devlet Kapısı kullanımında büyük bir artışın yaÅŸandığına dikkati çekerek, "2019'da e-Devlet Kapısı’na giriÅŸ sayımız 1 milyar 179 milyon 624 bin 439 idi. Bu yılın haziran ayında ise 1 milyarın üzerinde giriÅŸ yapıldığını duyurmuÅŸtuk. Yıl bitmeden bu rakam katlandı ve 2 milyar giriÅŸ seviyesine ulaÅŸtı." dedi.

Ali Taha Koç, bu ziyaretlerdeki artışta, gerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde açılan sosyal destek hizmetlerinin gerekse vatandaşın hayatını kolaylaÅŸtıran 'Araçlarım' bütünleÅŸik hizmeti, mobil ve internet aboneliklerin iptali gibi pek çok hizmetin olduÄŸunu bildirdi.

Yeni hizmetler yolda

Vatandaşın hayatını kolaylaÅŸtıracak her türlü hizmet için çalışmaların devam ettiÄŸini vurgulayan Koç, "Araçlarım bütünleÅŸik hizmeti, yaklaşık 6 ayda 55 milyondan fazla kullanıldı. Ä°lerleyen günlerde 'Çalışma Hayatım' ve 'Ä°kametgahım' gibi yeni bütünleÅŸik hizmetler de gelecek." diye konuÅŸtu.

Koç, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında geliÅŸtirilen ve henüz pilot bölgede çalışmaları devam eden 65 yaÅŸ üzeri vatandaÅŸlar için "Adrese Teslim Åžifre BaÅŸvuruları" hizmetinin önemine iÅŸaret ederek, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Artık daha önce e-Devlet ÅŸifresi almamış 65 yaÅŸ üzeri vatandaÅŸlarımız www.turkiye.gov.tr üzerinden baÅŸvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı ÅŸifresini adreslerinde teslim alabilecekler. Åžu anda Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde pilot olarak kullanılan uygulamamız, yakında tüm Türkiye'de hizmete sunulacak."

Koç, e-Devlet Kapısı hizmetlerinin sürekli geliÅŸtiÄŸini ve Türkiye'nin dijital kapısının artık çok daha fazla kullanılacağını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER