Yerel haber-Şirket Haber

Dyson, hava temizleme kategorisindeki yeni ürünlerini tanıttı

"Dyson teknolojisi her zaman olduğu gibi en üst düzeyde bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarına dayanıyor. "

Dyson, hava temizleme kategorisindeki yeni ürünlerini tanıttı
18-05-2021 16:06

Dyson açıklamasına göre, dünya genelinde milyonlarca insan artık kapalı alanlarda çok daha fazla zaman geçirirken, solunan hava konusundaki farkındalık da her geçen gün artıyor. Evler daha fazla çalışılan, egzersiz yapılan, uyunulan ve oyun oynanılan alanlar haline gelirken, her gün 9.000 litreye kadar hava solunduğu göz önüne alındığında, iç mekanlarda solunulan havanın kalitesi de önem arz ediyor.

Kapalı alanlarda gözle görülen tozlar dışında, gözle görülemeyen ultra ince partiküller (PM10, PM2.5), Uçucu Organik Bileşikler (VOC), Azot Dioksit (NO2) ve formaldehit gibi kirleticiler bulunuyor. Gün içinde yemek pişirme, temizlik yapma, kanepeye oturma gibi basit aktiviteler; bu kirleticilerin havaya karışmasına neden oluyor. Günde yaklaşık 14 saatten fazla vakit kapalı alanlarda geçirildiğinde, gözle görülmeyen tehlikeleri anlamak ve bunlara çözüm bulmak daha da önemli bir hal alıyor.

Global teknoloji şirketi Dyson, evlerdeki ve iç mekanlardaki havayı daha temiz tutmak için tasarladığı yeni hava temizleme fanlarıyla ultra ince partikülleri ve Uçucu Organik Bileşikleri (VOC) algılayıp yakalıyor ve bulunduğu ortama temiz hava yayıyor. Aktif karbon filtreleriyle alerjen, bakteri, H1N1 virüsü, polen ve küf sporları gibi 0,1 mikrondan küçük partiküllerin yüzde 99,95'ini yakalarken; HEPA H13 filtreleme sistemiyle, geliştirilmiş tüm makinelerinde tamamen yalıtımlı bir filtreleme sunuyor.

Dyson mühendislerinin, kirli havanın filtreleri geçmesini ve kirleticilerin tekrar odaya taşımasını önlemek için geliştirdiği yüksek basınçlı contalar, tamamen yalıtımlı bir koruma sağlıyor. Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde hava temizleyici, formaldehiti algılayarak yok edebiliyor. Dyson Purifier Cool hava temizleyici ise; temizleme performansından ödün vermeden yüzde 20 daha sessiz çalışıyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER