Özel Haber

Dvorkoviç: Rusya koronavirüs nedeniyle en zor kriz dönemini yaşayabilir

Rusya Başbakan eski yardımcısı Dvorkoviç, Rusya'nın koronavirüs nedeniyle en zor kriz dönemini yaşayabileceği uyarısında bulundu

Dvorkoviç: Rusya koronavirüs nedeniyle en zor kriz dönemini yaşayabilir
08-07-2020 06:47

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Başbakan eski Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, Rusya'nın koronavirüs nedeniyle en zor kriz dönemini yaşayabileceğini iddia etti.

Skolkovo Vakfı Başkanı Dvorkoviç, Innoprom forumunda yaptığı konuşmada, Rusya'nın henüz, koronavirüs pandemisinin sebep olduğu krizin dibine ulaşmadığını, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sorunların yaz sonu, sonbahar veya yıl sonunda başlayacağını söyledi.

Rusya eski Başbakan Yardımcısı, "Bu krizin özgüllüğü, ilk etapta küresel olmasıdır. Geçmişte yaşanan krizlerden çok daha küresel, son 30-40 yılda yaşanan krizleri kastediyorum. Çünkü diğer krizlerden herhangi biri daha az küreseldi. Özellikle 2008 yılı krizi. Bu kriz, tüm dünyayı etkiledi“ şeklinde konuştu.

Dvorkoviç'e göre, mevcut krizin ikinci özelliÄŸinin, pandeminin sonunun öngörülemezliÄŸi olması. 

Rusya eski Başbakan Yardımcısı, "Üçüncü özelliği ise şu; kimse dünyanın şu anda krizin hangi noktasında olduğunun farkında bile değil" dedi.

Dvorkoviç sözlerine şöyle devam etti: â€œÄ°yimserler, zaten dipte bir yerde olduÄŸumuzu düşünüyorlar ve Avrupa'da ise bazıları krizden çıkmaya baÅŸladı. 

Bence, özellikle Rusya'da henüz dibe ulaşmadık, sadece krizin en zor dönemine giriyoruz.Tabii ki bu büyük ölçüde, büyük işletmelerden ziyade, daha fazla temas halinde olduğumuz küçük ve orta ölçekli işletmeler için geçerli olabilir."

Dvorkoviç, "Tüm sorunlar henüz gelmedi, sadece yaz sonunda, sonbaharda, belki yıl sonunda gelecek" diye uyardı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER