Genel

Dürümlü katliamı sanığına 17 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına öncülük ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dürümlü katliamı sanığına 17 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
14-11-2017 18:29

DÄ°YARBAKIR (AA - Diyarbakır'ın Sur ilçesine baÄŸlı Dürümlü mezrasında 16 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi, 23 kiÅŸinin de yaralandığı terör saldırısına öncülük ettiÄŸi gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 17 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PKK'nın katlettiÄŸi köylüler için 'anıt mezar'Terör örgütü PKK'nın 'Dürümlü Katliamı' unutulmadı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Burhan Taş hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ä°ddianamede, terör örgütü PKK'nın kuruluÅŸu ve yapısı hakkında detaylı bilgiye yer verilerek, 1984 yılından itibaren yurt içinde çok sayıda öldürme, yaralama, soygun, gasp, yol kesme, köy ve karakol basma ve kundaklama gibi saldırıları gerçekleÅŸtirdiÄŸi bildirildi.

TaÅŸ'ın silahlı terör örgütünün PKK/KCK'nın hiyerarÅŸik yapısı içerisinde örgütün ideolojisi ve amacı doÄŸrultusunda hareket ettiÄŸinin vurgulandığı iddianamede, ÅŸu ifadeler yer aldı:

"PKK terör örgütü tarafından kamu binalarının ya da görevlilerinin bulunduÄŸu yerlerde bombalı araç tarzı planlanan saldırıları gerçekleÅŸtirmek amacıyla örgüt mensuplarının sevk ve idaresindeki araçla saldırı planlanan noktaya seyir halinde olan patlayıcı madde yüklü araca, olası kontrol noktalarında yakalanmaması ve gidilecek güzergahlarda kolaylık saÄŸlanması için öncülük etmiÅŸtir. Dürümlü köyü sakinlerinin araçtan ÅŸüphelenerek aracı durdurmaları üzerine, örgüt mensuplarının köy sakinleriyle aralarında yaÅŸanan tartışma sonrası bomba yüklü araç patlatılarak 16 kiÅŸinin ölümüne sebep olunmuÅŸtur. Bu itibarla müÅŸterek fail olarak üzerine atılı suçları iÅŸlediÄŸi anlaşılmaktadır."

Ä°ddianamede, tutuklu sanık Burhan TaÅŸ'ın hakkında "devletin birliÄŸi ve ülke bütünlüÄŸünü bozmak", 16 köylünün öldürülmesi olayına iliÅŸkin "kasten öldürmek" suçlarından 17 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el deÄŸiÅŸtirmesi" suçundan ise 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER