Teknoloji

Dünyanın en güvenli telefonu: Sirin Labs Solarin!

Sirin Labs'in geliştirdiği Solarin, askeri standartları sağlayan yüksek güvenlik teknolojileri ile dünyanın en güvenli akıllı telefonu olarak belirtiliyor.

Dünyanın en güvenli telefonu: Sirin Labs Solarin!
01-06-2016 06:17

Teknoloji dünyası geliştikçe bu gelişimi olumsuz anlamda kullanmak isteyenlerin sayısı da artıyor. En son Android'de ortaya çıkan büyük güvenlik açığından sonra mobil tarafta güvenlik yeniden sorgulanmaya başlanırken, bu konuda yeni markalar da farklı çözümler geliştirmeye devam ediyor. Sirin Labs'in tanıttığı Solarin adlı akıllı telefon, dünyanın en güvenli mobil cihazı olarak lanse ediliyor.

sirin solarin

İngiltere merkezli Sirin Labs'in geliştirdiği Solarin, askeri standartları sağlayan yüksek güvenlik teknolojileri ile dikkat çekiyor. Tek bir kriptolama standartı yerine alternatif gelişmiş gizlilik teknolojilerini tercih eden akıllı telefon, Shielded Mode adı verilen özellik sayesinde sesli görüşmelerde ve mesajlaşmalarda karma bir kriptolama havuzu sunuyor. Marka tarafından bütün detayları açıklanmayan sistemin askeri güvenlik testlerinden tam not aldığı belirtiliyor.

Solarin'in gelişmiş güvenlik standartlarının yanı sıra teknik özellikleri de üst sınıf akıllı telefonlar ile yarışır seviyede. Cihazın başlıca teknik özellikleri arasında 5.5 inç 2K çözünürlüklü ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB genişletilemeyen hafıza, 23.8 megapiksel çözünürlüğünde lazer otofokuslu ana kamera, 4000 mAh batarya ve Android 6.0 Marshmallow gibi özellikler yer alıyor. 17.000 dolarlık bir fiyata sahip olacak Solarin'in sınırlı sayıda üretileceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor.


SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER