Dünya

'Dünya siyaseti aile holdingini yönettiğiniz gibi yönetilmez'

Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl, ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesine tepki göstererek, "Dünya siyaseti, aile holdingini yönettiğiniz gibi yönetilmez." dedi.

'Dünya siyaseti aile holdingini yönettiğiniz gibi yönetilmez'
27-05-2018 23:02

VÄ°YANA

Avusturya DışiÅŸleri Bakanı Karin Kneissl, devlet televizyonu ORF’de katıldığı programda, ABD'nin nükleer anlaÅŸmadan çekilmesini eleÅŸtirdi.

Ä°ran ile yapılan nükleer anlaÅŸmanın önemine iÅŸaret eden Kneissl, ABD’nin çekilme kararına raÄŸmen nükleer anlaÅŸmanın kurtarılması gerektiÄŸini söyledi.

Kneissl, ABD dışındaki diğer bütün tarafların anlaşmanın muhafaza edilmesi yönünde görüş bildirdiğini anımsattı.

Nükleer anlaşmanın iptal edilmesinin silahlanma konusunda ciddi bir güven sorununa neden olacağına dikkati çeken Kneissl, "Anlaşmadan çekilmenin, güvenilirliğimiz hakkında şiddetli etkileri olacaktır ve diğer anlaşmalar için de ciddi bir güven kaybına neden olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kneissl, İran'ın nükleer anlaşmayı muhafaza etmek için önemli bir irade ortaya koyduğunu belirtti.

Son zamanlarda bazı krizlerin yaÅŸanmasında ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın olayları tamamen ekonomik açıdan deÄŸerlendirmesinin etkili olduÄŸunu kaydeden Kneissl, "Dünya siyaseti, aile holdingini yönettiÄŸiniz gibi yönetilmez." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, 8 Mayıs'ta ülkesinin, 5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararını açıklamış, bu durum başta İran olmak üzere birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu.

Muhabir: Aşkın Kıyağan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER