Teknoloji

Dünya Kupası boyunca Rusya’ya 25 milyon siber saldırı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Dünya Kupası ile bağlantılı, Rusya'nın bilgi altyapısına yönelik yaklaşık 25 milyon siber saldırı ve diğer suç eylemi etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

Dünya Kupası boyunca Rusya’ya 25 milyon siber saldırı
16-07-2018 14:02

MOSKOVA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Futbol Şampiyonası boyunca ülkesindeki bilgi altyapısına yönelik yaklaşık 25 milyon siber saldırı yapıldığını bildirdi.

Putin, 2018 FIFA Dünya Kupası Uluslararası Güvenlik Ä°ÅŸbirliÄŸi yetkilileri ile yaptığı toplantıda, 34 ülkeden özel kuvvetlere mensup yaklaşık 130 temsilcinin Dünya Futbol Åžampiyonası’nın güvenliÄŸini saÄŸlama çalışmalarına dahil olduÄŸunu belirtti.

Ä°ki milyondan fazla kiÅŸinin ve yaklaşık 200 binanın ÅŸampiyonaya hazırlık esnasında denetlendiÄŸini kaydeden Putin, 194 yerde 400’den fazla denetimde radyasyon, kimyasal, biyolojik ve patlayıcı kontrollerinin yapıldığını ifade etti.

Putin, ÅŸampiyona boyunca ülkesindeki bilgi altyapılarına siber saldırılar düzenlendiÄŸini dile getirerek, “Dünya Futbol Åžampiyonası boyunca Dünya Kupası ile baÄŸlantılı, Rusya'nın bilgi altyapısına yönelik yaklaşık 25 milyon siber saldırı ve diÄŸer suç eylemi etkisiz hale getirildi." dedi.

Muhabir: Ali Cura

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER