Dünya

Dünya Halep’ten sivillerin tahliyesini AA'nın gözünden gördü

Dünya, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep’ten sivillerin tahliyesini AA'nın gözünden gördü. - Anadolu Ajansı

Dünya Halep’ten sivillerin tahliyesini AA'nın gözünden gördü
16-12-2016 14:37

HALEP

Suriye'de BeÅŸÅŸar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuÅŸatmasındaki doÄŸu Halep’ten çıkan tahliye konvoylarının, Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki Ä°dlib iline varması, dünya basınına Anadolu Ajansı’nın (AA) fotoÄŸraflarıyla yansıdı.

AA, Halep’ten sivillerin tahliyesinin ilk gününde 460 kare fotoÄŸrafı dünyaya servis etti. Uluslararası medya, sivillerin tahliye öncesinden tahliye noktasına varışlarına kadar geçen süreci AA'nın gözünden çarpıcı karelerle aktardı.

Süreci, Suriye içindeki ve sınır hattındaki çok sayıda foto muhabiri ile takip eden AA, fotoğrafları Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 11 dilde yayımlandı.

Özellikle Halep’in harap hali ve tahliye konvoyunu drone kamera ile yansıtan kareler, önemli basın organlarında yer buldu.

ABD'den The Wall Street Journal, Huffington Post, MSN, Yahoo News, BuzzFeed News, The World Weekly, The Trumpet, Fransa'dan Franceinfo ve Arte, Ä°ngiltere'den The Guardian, Hindistan'dan Irony of India, Ãœrdün'den The Jordan Times, Norveç'ten Morgenbladet gibi kuruluÅŸlar, Halep’ten sivillerin tahliyesini AA fotoÄŸraflarıyla okurlarına ulaÅŸtırdı.


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER