Genel

Dünya çocukları Türk misafirperverliğiyle tanışıyor

Nevşehir'de gerçekleştirilen "39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" için kente gelen yabancı öğrenciler, evlerine konuk oldukları ailelerin yanında Türk kültürünü öğreniyor.

Dünya çocukları Türk misafirperverliğiyle tanışıyor
20-04-2017 17:30

NEVÅžEHÄ°R (AA) - "39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk ÅženliÄŸi" kapsamında NevÅŸehir'e gelen yabancı öÄŸrenciler, konuk oldukları ailelerin evinde Türk misafirperverliÄŸi ile tanışıyor.

Åženlik kapsamında kentte düzenlenen etkinliklere katılan konuk çocuklar, daha önceden belirlenen kardeÅŸ öÄŸrencilerin evlerinde ağırlanıyor. "Çocuklar GeleceÄŸimizdir" temasıyla düzenlenen program için 26 ülkeden gelen öÄŸrenciler, organizasyon dahilindeki etkinliklerin ardından misafir oldukları ailelerle eve dönüyor. Birlikte gezi ve çeÅŸitli aktiviteler düzenleyen misafir çocuk ve kardeÅŸ aileler, günü birlikte tamamlıyor.

NevÅŸehir Lütfü Pamukçu Ortaokulu 5. sınıf öÄŸrencisi Berkay Topuz, Azerbaycan'dan gelen arkadaşı Eyüp Bayramof'u evinde konuk ediyor.

Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayramof ile bilgisayar oyunları ve satranç oynayarak zaman geçirdiklerini, ailesiyle yabancı bir öÄŸrenciyi ağırlamaktan memnuniyet duyduÄŸunu ifade etti.

Misafiri ile birçok ortak noktaları bulunduÄŸunu belirten Topuz, "Aynı oyunlardan hoÅŸlanıyoruz, birlikte bol bol oyun oynayıp sohbet ediyoruz. O bana ülkesini anlatıyor, ben de babamlarla onu gezintiye çıkararak yaÅŸadığımız çevreyi tanıtıyorum." dedi.

Azebaycan'ın DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesinden gelen Eyüp Bayramof ise Türkiye'de çok güzel vakit geçirdiÄŸini, ileride tekrar gelmek istediÄŸini aktararak "Berkay ile birlikte oyunlar oynuyoruz. YorulduÄŸumuzda onun odasında uyuyoruz. NevÅŸehir'i çok sevdim. Burada alışveriÅŸ merkezine gittik ve Berkay'ın annesi bana hediye aldı. Ä°leride NevÅŸehir'e tekrar gelmek istiyorum çünkü NevÅŸehir çok güzel bir yer." diye konuÅŸtu.

"Paylaşma ve misafirperverlik duygusunun gelişmesini sağlıyor"

Misafir ağırlamanın oÄŸlu için çok iyi olacağını düÅŸündüÄŸünü ifade eden baba Hakan Topuz da "Bu program, çocuÄŸumun paylaÅŸma ve misafirperverlik duygusunun geliÅŸmesini saÄŸlıyor. ÇocuÄŸumun çok iyi ev sahipliÄŸi yaptığını gözlemliyorum. Misafirimiz de gayet rahat." diye konuÅŸtu.

"Türk yemeklerini çok beÄŸeniyor"

Evlerinde Romanyalı konuklarını ağırlayan, Damat Ä°brahim PaÅŸa Ortaokulu 6'ncı sınıf öÄŸrencisi Ä°dil Varol da en büyük zevklerinin arkadaşıyla boncuktan bilezik yapmak olduÄŸunu anlattı. Varol, yabancı dilini geliÅŸtirerek Romanya'da arkadaşına misafir olmak istediÄŸini dile getirdi.

Konuklarının Türk yemeklerini çok beÄŸendiÄŸini ifade eden anne Diler Varol, organizasyonu düzenleyen TRT'ye teÅŸekkür etti. Dünya çocuklarının kaynaÅŸması ve sevgiyle büyümelerinin dünya barışının gerçekleÅŸmesini saÄŸlayacağına inandığını vurgulayan Diler Varol, ÅŸunları söyledi:

"Maria'ya ev sahipliÄŸi yapmak çok güzel. Daha önce Polonya ve Bulgaristan'ı da ziyaret etmiÅŸ ama Türkiye'nin çok güzel bir yer olduÄŸunu söylüyor. Özellikle yemek konusunda sorun yaÅŸamıyoruz, Türk yemeklerini çok beÄŸeniyor. Çocukların içinde çok büyük bir sevgi var, bu sevgi büyüdükçe bence dünya barışının gerçekleÅŸmesi mümkün olacaktır. Bu tür aktivitelerin sürmesini istiyoruz."

Romanya'dan gelen Maria Mirela ise Türkiye'yi çok sevdiÄŸine dikkati çekerek kardeÅŸ ailesiyle gezdiÄŸi Kapadokya'nın sıra dışı bir yer olduÄŸunu ifade etti.

Mirela, Türk misafirperverliÄŸine hayran kaldığını, çok iyi iliÅŸkiler kurduÄŸu Varol ailesini ziyaret etmek için Türkiye'ye tekrar geleceÄŸini de kaydetti.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk ÅženliÄŸi ile ilgili tüm geliÅŸmelere www.trt23nisan.com internet adresi ile instagram.com/trt23nisan, twitter.com/trt23nisan ve facebook.com/TRT23Nisan sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER