Özel Haber

Duma Uluslararası İlişkiler Başkanı Slutskiy: Rusya ve Türkiye parlamenterleri ortak toplantısı yapılmalı

Rusya Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy, Moskova Büyükelçisi Bilgiç ile görüşmesinde, DUMA ve TBMM dış politika komisyonları ortak toplantısı yapılmasını önerdi: “Rusya ve Türkiye parlamenterlerinin ortak toplantısı yapılmalı”

Duma Uluslararası İlişkiler Başkanı Slutskiy: Rusya ve Türkiye parlamenterleri ortak toplantısı yapılmalı
13-09-2024 01:10

MOSKOVA - ÖZEL

Rus parlamentosu alt kanadı Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile yaptığı görüşmede, Devlet Duması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi dış politika komisyonlarının ortak toplantısı yapılmasını önerdi.

Telegram kanalında açıklama yapan Slutskiy, "Devlet Duması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi dış politika komisyonlarının yakın gelecekte ortak bir toplantı yapmasını önerdim. Türk tarafının olumlu yanıt vereceğini düşünüyoruz" dedi.

Slutskiy, Türkiye Büyükelçisi Bilgiç ile görüşmede, ekonomi, politika, insani ve kültürel alanlar gibi çeşitli alanlarda Rus-Türk işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra parlamento diyaloğunun yoğunlaştırılması ihtiyacının ele alındığını kaydetti. Milletvekiline göre, uluslararası platformlarda Suriye'deki çözüm ve Filistin-İsrail krizinden çıkış yollarının yanı sıra pozisyonların yakınlaşması da konuşuldu.

Slutskiy, "Moskova ve Ankara, bazı konulardaki yaklaşım farklılıklarına rağmen stratejik ortak olmaya devam ediyor. Zamana ve dış baskıların gücüne direnen ortaklığımız, pragmatizme ve ulusal çıkarlara karşılıklı saygıya dayanmaktadır. Bu da Büyük Avrasya'daki denge açısından önemli" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER