Özel Haber

Duma Başkanı Volodin: Yabancı şirketlerin yaklaşık yüzde 76'sı Rusya'da kaldı

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Volodin, yaptırımlara rağmen yabancı şirketlerin yaklaşık yüzde 76'sının Rusya'da kaldığını ifade etti

Duma Başkanı Volodin: Yabancı şirketlerin yaklaşık yüzde 76'sı Rusya'da kaldı
10-01-2023 20:59

MOSKOVA - ÖZEL

Yabancı şirketlerin yaklaşık yüzde 76'sı Rusya'da kaldı.

Konuyla ilgili açıklama Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin tarafından yapıldı.

Duma Başkanı Voladin’e göre, Rusya Federasyonu'ndaki iş dünyası, ticaret, kazanılan fonların ülkenin kalkınması bağlamında kullanılması için ulusal odaklı olmalıdır. Ve böyle bir işletmenin işleyişini sağlama konuları Devlet Duması için bir önceliktir.

Volodin, açıklamasında, “Ticaretin ulusal odaklı olması, kazanılan fonların ülkede kalması ve ülkenin gelişimi için kullanılması önemlidir. Yapılması gereken çok şey var. Bu, Devlet Dumasının önceliğidir" dedi.

Duma Başkanı, 2022'de, yabancı şirketlere toprak altı, petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesi için lisans verilmesini yasaklayan bir yasanın çıkarıldığını da hatırlattı.

Volodin, "Şimdi Rusya Federasyonu'nda tüzel kişilikler oluşturmakla yükümlüler. Ayrıca ulaşım altyapısı ve ulaşımla ilgili imtiyazlarda yabancı katılımı da kanunen yasaklanmıştır. Milletvekilleri, offshore şirketlerinin konut ve toplumsal hizmetler sektöründe imtiyaz sahibi olmasını engelleyen bir yasa tasarısını da ilk okumada kabul ettiler" dedi.

Duma Başkanı sözlerine şöyle devam etti: "Yabancı şirketlerin yüzde 75,9'u Rusya'da kaldı. Bu karar çok şey anlatıyor; ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için iyi beklentilere inanıyorlar, iş ortamından memnunlar. Ayrılanlar, milyarlarca dolar zarar görüyor."

Volodin'e göre, yerli girişimler boşalan nişleri dolduruyor ve üretim hacimlerini artırıyor.

Duma Başkanı, "Giyim üretiminde büyük bir artış görüldü" Bu yüzde 42'ye ulaştı. Ayrıca ilaç üretimi de yüzde 15 arttı" dedi.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER