Genel

Dört nala giden at üzerinde ok attılar

Tokat’ta “Danişment Gazi Atlı Oyunlar Festivali” kapsamında at üzerinde geleneksel savaş kıyafetleri ile ok atarak yarışan sporcular hem nefes nefese kaldı hem de nefesleri kesti. [gallery type="slideshow" columns="7" td_select_gallery_slide="slide" ids=

Dört nala giden at üzerinde ok attılar
13-06-2015 18:29
Tokat’ta “Danişment Gazi Atlı Oyunlar Festivali” kapsamında at üzerinde geleneksel savaş kıyafetleri ile ok atarak yarışan sporcular hem nefes nefese kaldı hem de nefesleri kesti.
[gallery type="slideshow" columns="7" td_select_gallery_slide="slide" ids="60171,60176,60172,60173,60174,60175,60177"] Tokat’ta ilk defa düzenlenen Atlı Oyunlar Festivali’ne Ankara, Erzurum, Erzincan, Sivas, İstanbul, Kayseri ile Tokat’tan 46 sporcu katıldı. TOKİ Yolu üzerindeki Ada Horse’de yapılan yarışmalarda okçular parkurda kıvraklığı ile atlar ihtişamları ve hızları ile dikkat çekti. Osmanlı tarzı kıyafetleri ile hedeflere at üzerinde ok atan yarışmacıları vatandaşlar heyecanla takip etti. Tokat Danişment Geleneksel Okçuluk Derneği Başkanı Dr. Yaşar Metin Aksoy, yeni bir kulüp olmalarına rağmen yarışmada gençlerde derece çıkarmayı beklediklerini söyledi. Vatandaşın ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Aksoy, Pazar günü yapacakları gösterilere daha fazla katılım beklediklerini kaydetti. Yarışmacılardan Büşra Horozoğlu, bayan için erkeklere göre at üzerinde ok atmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi. Okçuklardan Alper Sarılı, Türkiye’de unutulmuş bir geleneği yeniden canlandırmaya çalıştıklarını son yıllarda etkin çalıştıklarının altını çizdi.
GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANDI
Çocukları ile at üzerinde ok atma yarışmalarını izleyeme gelenler ayrı bir heyecan yaşadı. İlk defa yarışmayı izleyenlerde hayranlıklarını gizleyemedi. Vali Yardımcısı Bülent Karacan, ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını ifade ederek, “Hakikaten at üzerinde hareket etmek, ok atışı yapmak, atların hareketini görmek eğlenceli ve zevkli imiş. Hem tarihimizi yaşamış oluyoruz, hem kültürümüzü yeniden canlandırmış oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, yarışların heyecan verici olduğunu belirterek önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapılmasını beklediklerini kaydetti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Sezai Işkın ise ata sporu yapan okçuların giydikleri savaşçı kıyafetlerin izleyenleri heyecanlandırdığını ifade ederek, “At üzerindeki savaşçı kıyafetlerle ok atışı yapanları gördüğümüzde ecdadımızı hatırlamış onları yad etmiş olduk. Yeni nesilde bunu böyle kabul ediyor, yarışmayı izlerken haz alıyoruz” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER