Asayiş

Dolandırıcılıkta pes dedirten yöntem

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan Kadir Köse isimli bir çiftçi, pes dedirten bir yöntem ile dolandırılmaya çalışıldı. Kendilerini jandarma komutanı olarak tanıtan dolandırıcılar, uydu üzerinden bir dolandırıcıları takip ettiklerini söyledi. Muhtar ve aza ile de telekonfer

Dolandırıcılıkta pes dedirten yöntem
19-12-2018 00:32

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Nizip ilçesi Gökçeli Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 54 yaşındaki Kadir Köse'yi, kendisini jandarma komutanı olarak tanıtan bir şahıs aradı. Telefon görüşmesinde dolandırıcı, "Uydu üzerinden dolandırıcıları takip ediyoruz" diyerek, Kadir Köse'yi kandırmaya çalıştı. Parasının çalınmaması için acilen bankaya gitmesini isteyen telefondaki şahıs, olayı kimseye de söylememesini istedi.

Telekonferans yaptılar

Bu arada Gökdere Mahalle Muhtarı Abdurrahman Karakan ve Aza Musa Balcı'yı da arayarak, tek tek konuşan dolandırıcılar, daha sonra ise Köse, Muhtar Karakan ve aza Balcı ile telekonferans yaptılar.
Konuşmalar üzerinde bankada bulunan 20 bin TL'lik parayı kurtarmak üzere Kadir Köse, ilçe merkezine doğru hareket etti. Bu esnada ise okuldan çıkan ve babasının telefon görüşmelerine şahit olan Abdulkadir Köse, durumdan şüphelenerek durumu önce annesine sonra da amcasına anlattı. Daha sonra ise Abdulkadir Köse, jandarma ekiplerini arayarak, yardım istedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER