Genel

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel mezarı başında anıldı

Süleyman Demirel'in ölümünün 4. yılında memleketi Isparta İslamköy'de bulunan ve yapımı tamamlanan anıt mezarında anma programı düzenlendi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel mezarı başında anıldı
17-06-2019 18:40

ISPARTA (AA) - Dokuzuncu CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel, ölümünün 4. yılında memleketi Isparta'daki anıt mezarı başında anıldı.

Atabey ilçesindeki Ä°slamköy'de Demirel'in mezarının bulunduÄŸu Çalça Tepesi'nde düzenlenen törene, Demirel'in yakınları, eski bakanlar Hamdi Üçpınarlar, Ali Åževki Erek, CumhurbaÅŸkanlığı Ä°dari Ä°ÅŸler BaÅŸkanı Metin Kıratlı, Isparta Valisi Ömer SeymenoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Åžükrü BaÅŸdeÄŸirmen, Demirel'in doktoru Ä°YÄ° Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ile vatandaÅŸlar katıldı.

Yapımı tamamlanan Demirel’in anıt mezarına gül konuldu, tören alanına gül suyu serpildi.

Demirel’in özgeçmiÅŸinin okunmasının ardından CumhurbaÅŸkanlığı Ä°dari Ä°ÅŸler BaÅŸkanı Kıratlı, anıta CumhurbaÅŸkanlığı çelengini koydu.

Törende Demirel için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Eski bakan Hamdi Üçpınarlar, törende yaptığı konuÅŸmada, Demirel'in hizmet anlayışının, aÅŸkının ve Cumhuriyet'e baÄŸlılığının hiçbir zaman sönmediÄŸini söyledi.

Demirel'in son nefesine kadar ülke meselelerini takip ettiÄŸini ifade eden Üçpınarlar, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°ÅŸte vatan ve millet sevgisi. Demirel’i ne kitaplara ne de ansiklopedilere sığdırmak mümkün deÄŸil. Hepimiz onun vatandaÅŸ üzerindeki güzel sözlerini hatırlarız. YürüdüÄŸümüz yolda, yaktığımız ışıkta, çalıştığımız fabrikada, hastanesinde, Türkiye'nin her ÅŸeyinde imzası olan Süleyman Demirel vardır. Demirel ailesinin Türkiye'ye çok büyük katkısı olmuÅŸtur."

Törenin ardından vatandaÅŸlar, Demirel'in mezarına gül serpti, dua okudu.

Muhabir: Mustafa Ünal Uysal


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER