Ekonomi

Doğalgaz dağıtım şirketleri kimlik verilerine erişecek

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği tarafından, dağıtım şirketlerinin adrese dayalı kimlik paylaşımı sistemine ulaşabileceği bildirildi.

Doğalgaz dağıtım şirketleri kimlik verilerine erişecek
20-10-2017 21:22

ANKARA

Türkiye DoÄŸalgaz Dağıtıcıları BirliÄŸi DerneÄŸinden (GAZBÄ°R) yapılan açıklamada, TBMM’de yasalaÅŸan Nüfus Hizmetleri Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılması hakkındaki kanunla dağıtım ÅŸirketlerinin, İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından kullanılan kimlik paylaşımı sistemine eriÅŸiminin mümkün hale geldiÄŸi belirtildi.

Uygulama sayesinde dağıtım şirketlerinin abonelik işlemlerinin hızlanacağı ifade edilen açıklamada, kaçak ve usulsüz olarak enerji kullanan kişilerin tespitini mümkün kılan düzenlemeyle kaçak enerji kullanımında da önemli azalma olacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAZBÄ°R BaÅŸkanı YaÅŸar Arslan, doÄŸalgaz dağıtım ÅŸirketlerinin kamu hizmeti niteliÄŸi taşıyan bir faaliyet yürüttüğünü vurgulayarak, "Özellikle son yıllarda doÄŸalgaz kullanımının yaygınlaÅŸmasıyla kaçak ve usulsüz doÄŸalgaz kullanımında artış olduÄŸunu görüyoruz. DoÄŸalgaz dağıtım ÅŸirketlerinin adrese dayalı kimlik paylaşımı sistemine eriÅŸiminin saÄŸlanabilmesiyle kaçak ve usulsüz doÄŸalgaz kullanımı belirgin ÅŸekilde düşecektir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Uygulama sayesinde abonelik işlemlerinin de pratik hale geleceğini kaydeden Arslan, şu görüşlerini paylaştı:

“Dağıtım ÅŸirketlerinin sisteme eriÅŸiminin saÄŸlanmasıyla abonelik iÅŸlemleri çok kısa sürede sonuçlandırılabilecek. Adres sorgulama iÅŸlemleri online olarak yürütülebileceÄŸi için dağıtım ÅŸirketlerinin iÅŸlem süreleri kısalacak ve müşteri memnuniyeti anlamında önemli bir aÅŸama kaydedilmiÅŸ olacak. Enerji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ilçelere doÄŸalgaz arzı projesi kapsamında yatırımlarımız devam ediyor. Hedefimiz tüm vatandaÅŸlarımızın doÄŸalgaz konforuna ulaÅŸması. DoÄŸalgaz kullanımının yaygınlaÅŸması sayesinde hava kirlilik deÄŸerlerinde ciddi gerilemeler saÄŸlanacaktır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK koordinasyonunda İçiÅŸleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek ÅŸirketlerimizin altyapılarını hızlı ÅŸekilde adrese dayalı kimlik paylaşımı sistemi ile entegre edeceÄŸiz.”

Muhabir: Ebru Şengül

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER